Info

Payoneer sklopio sporazum sa eBayom

Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja podstiče rast miliona digitalnih biznisa širom sveta, objavio je da je pokrenuo saradnju sa eBayom kako bi prodavcima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi. eBay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcionisanja i lakše naplate za prodavce širom sveta. Uz pomoć Payoneera, prodavci na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.  

Payoneer će od aprila 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavaca iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima širom sveta. eBay i Payoneer nameravaju da ovu uslugu uvedu i u drugim zemljama tokom ove godine. 

Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno akcionarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom aranžmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Talas digitalizacije koji se ubrzao tokom pandemije je dodatno istakao važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavaca trguje na međunarodnom nivou. Payoneer je tokom 2020. godine obradio platne transakcije u vrednosti od 44,4 milijarde dolara, što je  53% više nego 2019. 

Nikola Mehandžić

„Čast nam je što smo postali partner eBaya, istinskog pionira i giganta u svetu elektronske trgovine”, izjavio je Skot Galit, generalni direktor Payoneera. „Mi i naši klijenti u potpunosti podržavamo njegov cilj stvaranja pojednostavljene, moderne platforme za lakšu prekograničnu trgovinu. Naša misija kao kompanije koja podstiče trgovinu je da sarađujemo sa prodavcima na svakoj platformi gde obavljaju transakcije. Radujemo se zajedničkom radu sa eBayom na pružanju najboljeg mogućeg iskustva za prodavce širom sveta.”

„Upravljanje plaćanjima na našoj platformi je ključna komponenta unapređenja eBay iskustva za naše klijente”, dodala je Alisa Katrajt, potpredsednica za globalna plaćanja u eBayu. „Drago nam je što ćemo biti partner Payoneeru u vreme ovakvog rasta obe naše kompanije. Zajedno ćemo iskoristiti veliki zamah koji je elektronska trgovina doživela tokom prethodne godine i pomagati prodavcima da vrše međunarodne transakcije sa kupcima na fleksibilan i bezbedan način, preko jednostavne, moderne platforme.”

Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji rekao je da kompanija ulaže velike napore da pomogne razvoj međunarodnih biznisa, te da je partnerstvo sa eBayom jasan dokaz toga.

„Ovo strateško partnerstvo omogućiće ljudima širom sveta da lakše trguju i obavljaju transakcije. E-commerce zajednica u balkanskom regionu već je značajna, sa hiljadama lokalnih preduzeća koja prodaju na međunarodnom tržištu. Kako se digitalizacija trgovine ubrzava kao rezultat COVID-a, verujemo da ćemo i u narednoj godini beležiti eksplozivan rast iz ovog regiona. Zahvaljujući ovoj novoj saradnji, e-commerce prodavci koji koriste eBay imaće brz pristup svojim sredstvima u više valuta, što će im omogućiti da razvijaju svoje poslovanje i iskoriste globalnu priliku„, zaključio je Mehandžić.

Napomena: Payoneer je u februaru 2021. godine sklopio Sporazum i plan reorganizacije sa kompanijom FTAC Olympus Acquisition Corp (NASDAQ: FTOC) i na osnovu te transakcije će postati američko javno akcionarsko društvo. Očekuje se da transakcija bude okončana u drugom kvartalu 2021. godine, nakon ispunjavanja standardnih završnih uslova.

Teme