Telekomunikacije

Građani uz pomoć TELENORA RECIKLIRALI 40.000 telefona za samo mesec i po dana

Zahvaljujući  Telenorovom programu reciklaže, za samo mesec i po dana, prikupljeno je više od jedne i po tone elektronskog otpada, i reciklirano je gotovo 40.000 mobilnih telefona. Svi građani koji su na ovaj način ekološki odložili svoj stari uređaj, dobili su vaučer za kupovinu novog, u iznosu od 7.000 dinara, bez obzira iz koje mreže su dolazili.

Akcija se nastavlja, i svaki zainteresovani građanin u mogućnosti je da u bilo kojoj Telenorovoj prodavnici na teritoriji Srbije donese na reciklažu stari telefon i dobija vaučer u iznosu od 7.000 dinara koji važi narednih 30 dana, a namenjen je kupovini novog telefona ili pametnog sata. 

Da li ste znali da više od 90 odsto mase materijala mobilnog telefona može da se obnovi i ponovo upotrebi? Svaki mobilni telefon sastoji se od: stakla, plastike, različitih vrsta metala, uključujući uobičajene legure, kao i nekih plemenitih materijala poput zlata i platine. Samo reciklažom, ovi materijali se u velikoj meri mogu ponovo upotrebiti, i istovremeno smanjiti količina otpada koju proizvodimo. 

Telenor se zahvaljuje svima koji su prepoznali značaj ove akcije i poziva ih da prate zajedničke rezultate putem sledećeg linka: reciklaža telefona.

Teme