Info

Zatvoren konkurs za Sakura stipendije 2021/2022 OBJAVA dobitnika stipendije i studijskog putovanja u Japan – 15. JUNA

Foto: JTI

 Deseti, jubilarni konkurs za Sakura stipendije koji organizuje kompanija Japan Tobacco International u saradnji sa Ambasadom Japana, zvanično je zatvoren u ponedeljak, 11. maja 2021. godine. 

U okviru ovogodišnjeg Sakura konkursa, predloge svojih istraživačkih radova poslalo je skoro stotinu mladih studenata i istraživača širom Srbije, ali i okolnih zemalja. Učesnici su, odgovarajući na širok spektar ponuđenih oblasti – od japanskog jezika i književnosti, kulture, društvenih i tehničkih nauka, do psihologije, ekonomije i Kaizen filozofije, imali priliku da izraze svoju kreativnost i maštovitost. 

Na adresu kompanije pristiglo je mnoštvo zanimljivih, inovativnih i originalnih predloga, a nakon zasedanja stručne komisije, rezultati konkursa i najbolji predlozi radova biće objavljeni 15. juna 2021. godine. 

Po prvi put ove godine, pored stipendije koja iznosi 100.000 dinara, JTI će dobitnicima omogućiti da svoje radove upotpune istraživanjem na studijskom putovanju u Japanu, koje će se realizovati kada epidemiološka situacija to bude dozvolila. 

Konkurs za Sakura stipendije pokrenut je 2011. godine, sa ciljem da podstakne perspektivne mlade ljude da na ovaj način ojačaju prijateljske veze između Srbije i Japana, ali i da istraže dobre japanske prakse koje se mogu primeniti u Srbiji i doprineti njenom jačanju i prosperitetu. Pravo učestvovanja na Sakura konkursu imali su svi studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Beogradu, kao i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Teme