Hotel&Restoran&Kafić

Četiri vrste kafe u McDonald’s restoranima ponedeljkom po specijalnoj ceni

Većina nas prvo što ujutru uradi jeste da popije kafu, ali zbog dinamičnog životnog stila i obaveza poslednjih godina se najčešće konzumira kafa za poneti. McDonald’s je za ovo leto spremio specijalnu cenu kafa, bez obzira da li je pijete u samom restoranu ili nosite sa sobom do posla, fakulteta, parka… Svakog ponedeljka, počev od 24.maja pa u naredna tri meseca, u McDonald’s restoranima možete kupiti kapućino ili espreso ili malu Ice kafu ili malu Flat white kafu po cenama od 100,00 dinara. 

McDonald’s kafa je uvek bila na prvom mestu svih ljubitelja kafa, i posebno u vreme pandemije kada veliki broj restorana i kafea nije radio, a Mek je uvek bio tu, da se preuzme kafa na Walk šalterima ili putem Drive servisa.

McCafe je osnovan 1993. godine, kada je McDonald’s predstavio McCafe kao novu vrstu modernih kafića u sastavu svojih restorana. Ne samo da u ponudi ima širok izbor napitaka od kafe na bazi espressa, već ima i sjajan izbor poslastica.

Kafa koja je u ponudi restorana je 100% sveža arabika. Zrna ove kafe su najvišeg kvaliteta, a dopremaju se isključivo od dobavljača koji posluju u skladu s održivim razvojem, odnosno poseduju Rainforest Alliance sertifikat.

Arabika najbolje uspeva u planinskim predelima. Verovanje je da kafa arabika vodi poreklo iz jugozapadnih planinskih predela Etiopije, a danas se uzgaja i u Latinskoj Americi, delovima Afrike, na jugoistoku Azije, u Kini i na Karipskim ostrvima. Bobice ploda arabike sadrže u sebi dve polutke zrna kafe, a u nekim slučajevima se u plodu nalazi i više zrna kafe. Jedna stabljika biljke arabika može da donese od pola kilograma do pet kilograma zrna kafe, u zavisnosti od kvaliteta i prirodnih uslova.

Svi sastojci za proizvode u ponudi McCafé-a su pažljivo birani i prolaze kroz opsežne mere kontrole kvaliteta, tako da je gostima restorana uživanje zagarantovano u prijatnom ambijentu uz kafu i poslastice.

Teme