Foto: Promo
Banke Info

EUROBANK podržala 28. KOPAONIK BIZNIS FORUM

Eurobank je jedan od sponzora ovogodišnjeg 28. Kopaonik biznis foruma koji se održava od 24. do 27. maja u hibridnom formatu. 

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je „Svet posle COVID-19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“, a tokom četiri dana trajanja najavljeno je 22 panela uz učešće najviših državnih zvaničnika, značajnog broja predstavnika EIB, EBRD, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je pandemija uticala na bankarski sektor tema je panela Bankarski sektor – Uticaj COVID-19 i perspektive“ koji će se održati u sredu, 26. maja, uz prisustvo predstavnika banaka i finansijskih institucija, a o ovoj temi govoriće i Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Zahvaljujući odgovornoj i stabilnoj monetarnoj politici, bankarski sektor se sa uspehom nosio sa svim izazovima koji su došli kao posledica pandemije izazvane koronavirusom. Država je, udružujući se sa bankama, obezbedila značajnu podršku privredi i fizičkim licima kroz zastoj u otplati u obavezama i kroz kredite iz garantne šeme. Pandemija je uticala na globalnu bankarsku industriju donoseći ubrzanu digitalizaciju, ali i promene u tržišnoj poziciji banaka, podstičući novi talas inovacija, uz porast korišćenja online kanala i instant plaćanja. Verujem da će se ovaj trend nastaviti i uz post-kovid eri, uz razvijanje novih modela pružanja usluga i proizvoda prilagođenim pojedinačnim potrebama klijenata“, kaže Slavica Pavlović

Kopaonik biznis forum predstavlja priliku koja se nudi jednom godišnje za diskusiju o najaktuelnijim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Srbiji i okuplja preko 1.200 učesnika, uključujući vladine zvaničnike, članove diplomatskog kora, privrednike, domaće i strane investitore i predstavnike međunarodnih finansijske organizacije. 

Teme