Info Prehrambena industrija

24. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) MLEKARA ŠABAC gradiće fabriku u RUSIJI

Foto: Privredna komora Srbije

Mlekara Šabac gradiće fabriku u Rusiji i u tome ima podršku Trgovinsko industrijske komore Ruske Federacije (TIK RF), dogovoreno je danas u Sankt Peterburgu na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS) i Sergeja Katirina, predsednika TIK RF.

„TIK RF podržaće izgradnju fabrike Mlekare Šabac i projekte drugih srpskih kompanija koje žele da prošire svoje poslovanje i da se što bolje pozicioniraju na ruskom tržištu“, poručio je Katirin.

Mlekara Šabac će fabriku u Moskovskoj oblasti početi da gradi sledeće godine i u njoj će proizvoditi meki sir i jogurte od najkvalitetnijeg ruskog mleka po IFS standardu za rusko i inostrana tržišta. 

Čadež i Katirin razgovarali su i o mogućnostima izvoza softverskih rešenja iz Srbije u Rusiju i drugim važnim projektima.

„Naš izvoz softvera vredi oko 1,5 milijardi evra, a juče je u Rusiji završen veliki projekat srpske kompanije ‘Termovent’ koja je pustila u rad potpuno automatizovani proizvodni pogon fabrike lekova ‘Farmasintez – Nord’ koju je naša kompanija kompletno opremila svojim svetski poznatim ‘čistim sobama’, po sistemu  ključ u ruke“, rekao je Čadež. 

Čadež je pozvao predsednika ruske Komore da sa delegacijom privrednika poseti Srbiju i da se u direktnim razgovorima sa predstavnicima srpske poslovne zajednice razmotre mogućnosti zajedničkih poslova.

Predsednik PKS sastao se i sa Visilijem Ignjatijevim, generalnim direktorom kompanije R-farm, najvećeg ruskog proizvođača lekova, sa kojim je razgovarao o potencijalnoj saradnji sa našim kompanijama i farmaceutskim sektorom.  Čadež je u toku dana održao sastanak i sa Zigfridom Volfom (Siegfried Wolf) predsednikom upravnog odbora austrijskog industrijskog holdinga GAZ Austria.   

Čadež, učestvuje na 24. Međunarodnom  ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF) koji traje do 5. juna, a okupio je više hiljada učesnika iz sveta biznisa i politike.

logo

Teme