Info

DELOITTE pokrenuo proces REGISTRACIJE za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi, ovo su kriterijumi

Foto: Pixabay.com

Kompanija Deloitte je pokrenula proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi. Reč je o prestižnom regionalnom konkursu koji se održava već 22 godine i tehnološkim kompanijama pruža šansu da pokažu svoj vodeći položaj u tehnološkom sektoru.


„Nakon više od godinu dana neizvesnosti, naše kompanije su ponovo pokazale da su predani lideri i odlučni inovatori. Veoma nas raduje što možemo ponovo da nagradimo one kompanije koja su pokazale vođstvo, talenat za prodaju, preduzetnički duh i nepokolebljivu želju za uspehom. Kompanije na Deloitte-ovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi svima nam pružaju jedinstven uvid u sve veću zastupljenost i razvoj tehnologije u našem regionu“, rekao je Filip Kovačević, partner u Sektoru za poreski konsalting i lider programa 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi.


Više o konkursu za izbor 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi

Program ima za cilj rangiranje tehnoloških, državnih ili privatnih, kompanija sa najbržom stopom rasta prihoda u Centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2017-2020.). Pravo na učešće imaju sve kompanije iz tehnološkog i srodnih sektora – komunikacije, tehnologija zaštite životne sredine, finansijske tehnologije (fintech), IT (hardver i softver), zdravstvena zaštita, mediji i zabava.

Detalji takmičenja

Takmičenje ima dve kategorije:

50 najbrže rastućih (Fast 50)


Kompanije koje žele da se takmiče u kategoriji 50 najbrže rastućih moraju da ispune sledeće kriterijume:
Godišnji prihod od najmanje 50.000 evra u 2017, 2018 i 2019. godini i 100.000 evra u 2020. godini;
Sedište kompanije je u jednoj od zemalja Centralne Evrope (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Estonija, Letonija, Češka Republika, Poljska, Rumunija, Severna Makedonija, Slovačka, Bugarska, Moldavija ili Albanija);
Razvija ili proizvodi sopstvenu tehnologiju ili ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije;
Kompanija nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije

Kompanije u usponu (Companies to Watch)

Kategorija Kompanije u usponu obuhvata i rangira novije kompanije koja ne ispunjavaju uslove za učešće u konkursu za 50 najbrže rastućih. Kategorija obuhvata dve potkategorije: Zvezde među investitorima (Investment Stars) i Zvezde najvećeg rasta (Growth Stars).
Kategorija Zvezde među investitorima rangira 10 kompanija u koje se najviše investiralo u periodu između 1. januara 2018. i 31. maja 2021. godine.
Kategorija Zvezde najvećeg rasta rangira 10 kompanija koje su pokazale najveći prirodni rast u periodu od 3 godine.

Takmičenje ima i jednu specijalnu kategoriju:


Zvezde pozitivnog uticaja (Impact Stars)

Ove godine imaćemo ponovo kategoriju Zvezde pozitivnog uticaja. Zainteresovani za prijavu u toj kategoriju treba da popune dodatni upitnik. Ova kategorija prepoznaje kompaniju koja svojim proizvodom ili uslugom ima pozitivan uticaj na jedan od sledećih segmenata: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost.


Više o prijavi

Link za prijavu i kriterijumi nalaze se na veb strani: www.deloitte.com/cefast50.
Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2021. Rezultati će biti objavljeni 25. novembra 2021.
Pobednike prethodnih takmičenja možete pogledati ovde. www.deloitte.com/cefast50.

Teme