Info

NAUKA POMAŽE PRIVREDI Ugovor Unije poslodavaca Srbije i Instituta ekonomskih nauka

Foto: UPS

Institut ekonomskih nauka i Unija poslodavaca Srbije potpisali su ugovor o saradnji koji treba da unapredi edukaciju domaćih privrednika i njihovo predstavljanje u zemlji i inostranstvu.

Ugovor su potpisali dr Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca.

„Saradnja privrede i nauke u Srbiji u oblasti društvenih nauka je na veoma niskom nivou. Ovaj sporazum je dobar temelj da istraživači ostvar blizak kontakt sa privredom. Ovde je reč o karakterističnom, domaćem znanju i u oblasti u kojoj mi radimo svaka zemlja je veoma specifična“, izjavio je dr Jovan Zubović.

„Želimo spoj interesa privrede sa znanjem Instituta ekonomskih nauka, koje nije samo teorijsko, ono je provereno u praksi“, rekao je predsednik Unije Miloš Nenezić. „U bližoj saradnji obe strane dobiće ono što im nedostaje, a naš cilj na kraju jeste povećanje profitabilnosti“.

Institut i Unija će organizovati zajednički nastup na tržištu Srbije i van nje, zajedničke marketinške aktivnosti, organizovaće zajedničke edukativne programe, formiraće i razmenjivati baze podataka.

Teme