Prehrambena industrija

Nova linija za proizvodnju PLAZME vredne više od 12 miliona evra U planu širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske

Foto: Promo Bambi

Proizvodi kompanije „Bambi“ uskoro će se naći u Koka Kolinim kafićima širom sveta, najavio je predsednik PKS Marko Čadež prilikom obilaska proizvodnih pogona ove kompanije u Požarevcu. Čadež je istakao da će se u „Bambiju“ graditi novi objekat i proizvodna linija za proizvodnju „Plazme“, a vrednost te investicije je veća od 12 miliona evra.

„Fantastična je stvar kada dođete u kompaniju koja, u godini koja nije bila ni malo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Fantastično je kada dođete u kompaniju koja je lider kako u Srbiji tako i regionu i vidite da polako raste u svetskog lidera kao deo Koka Kola Helenik Grupe. Ovo je najveća investicija Koka kola helenik grupe ikada, od septembra biće pušten u rad 10. proizvodni pogon za ‘Bambi’ proizvode“, rekao je Čadež.

Predsednik PKS je naveo da je ova grupa omogućila „Bambiju“ da od lidera u regionu širi poslovanje na nova tržišta i raste u svetskog lidera.

Čadež je najavio da kompanija „Bambi“ ulazi u projekat dualnog obrazovanja sledeće godine i pozvao roditelje i decu da se prijave za dva nova profila u srednjoj školi u Požarevcu, a to su operater u prehrambenoj industriji i prehrambeni tehničar.

Predsednik PKS je najavio da će proizvodi „Bambija“ uskoro dobiti oznaku „Čuvarkuća“, u okviru projekta PKS „Stvarano u Srbiji“.

Čadež je obišao modrenu liniju za proizvodnju čuvenih „Bambijevih“ brendova i posebno naglasio da je ponosan što vidi rešenja iz oblasti robotike koja su proizvod naših mladih stručnjaka.  

Generalni direktor Koka Kola Helenik Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov rekao je da je kompanija Bambi, zajedno sa Koka Kolom čiji je deo postala, ulaže značajna sredstva u proizvodnju i nova zapošljavanja. On je naveo da akvizicijom „Bambija“ učestvuju sa 0,6 odsto u BDP Srbije.

Generalni direktor „Bambija“ Dragan Stajković najavio je da će krenuti u izgradnju razvojnog centra koji će omogućiti kvalitetnu edukaciju i sticanje novih znanja srednjoškolaca, studenata, pripravnika.

Gradonačlenik Požarevca Saša Pavlović, ukazao je na značaj „Bambija“ za lokalnu zajednicu i zapošljavanje, ali i celokupni privredni rast Srbije.

Koncern „Bambi ima oko 800 zaposlenih u Požarevcu i Beogradu, godišnje proizvede oko 33.500 tona keksa, izvozi na 22 svetska tržišta, najviše u region, ali u planu je širenje na tržišta Švajcarske, Austrije, Rumunije, Mađarske.

Teme