Točkovi&Pruga&Nebo

Petkom i nedeljom ER SRBIJA direktno između Beograda i Rostova na Donu

Foto: Er Srbija

Er Srbija je letom JU 676, avionom erbas A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Rostova na Donu. Srpska nacionalna avio-kompanija će do svoje četvrte destinacije u Ruskoj Federaciji saobraćati dva puta nedeljno, petkom i nedeljom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na Međunarodnom aerodromu Platov, koji predstavlja jedan od najnovijih ruskih aerodroma, otvoren 2017. godine. Svečanoj ceremoniji koja je upriličena tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.

“Raduje nas što, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno širimo mrežu destinacija i jačamo svoje prisustvo u Rusiji, koja za nas predstavlja strateški izuzetno važno tržište. Drago nam je što unapređenjem naše ponude doprinosimo jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naše dve zemlje. U prilog tome svedoči velika potražnja i dobra popunjenost letova ka Rostovu na Donu u narednom periodu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Poznat pod imenom „vrata Kavkaza“, Rostov na Donu predstavlja jedan od najvećih gradova evropskog dela Rusije i politički, kulturni i privredni centar juga ove zemlje. Srpska nacionalna avio-kompanija je uspostavljanje vazdušne veze sa Rostovom na Donu planirala u junu 2020. godine, ali je početak letova prolongiran usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa. 

“Uvek nam je drago da vidimo nove avio-kompanije na aerodromu Platov. Nadamo se dugoj i obostrano korisnoj saradnji sa kompanijom Er Srbija. Nova ruta od Rostova na Donu do Beograda je veoma važna, jer podstiče dalji razvoj međunarodnih i domaćih letova. Beograd je glavni transportni centar u Evropi, dok Platov ima dobro razvijenu mrežu direktnih letova do ruskih regiona. Ovi faktori poboljšavaju šanse za razvoj aerodroma u Rostovu kao čvorišta avio-saobraćaja. Štaviše, Platov već ima uspešno iskustvo kao čvorište za opsluživanje letova iz ruskih regiona u inostranstvu,” izjavio je Aleksandar Serov, izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Platov.

Red letenja na ovoj liniji osmišljen je tako da pruža pogodne konekcije sa brojnim gradovima iz mreže Er Srbije, kao što su – Atina,  Bukurešt, Istanbul, Larnaka, London, Ljubljana, Tivat, Pariz, Podgorica, Prag, Sarajevo, Skoplje, Solun, Tirana i Cirih. Direktan let između Beograda i Rostova na Donu u proseku traje dva sata i 50 minuta.

Er Srbija je takođe obnovila letove do Krasnodara, a 8. juna obnavlja i avio-saobraćaj do Sankt Peterburga – dve destinacije do kojih su letovi bili privremeno obustavljeni usled pandemije korona virusa.

Teme