Info

Do 18. juna prijava studenata završnih godina fakulteta i novih diplomaca za praksu u Nestle Summer’s Cool

Kao i svakog leta, Nestlé otvara vrata studentima završnih godina fakulteta i novim diplomcima i poziva ih da se pridruže onlajn programu prakse Summer’s Cool, namenjenom svima koji žele da uče i razvijaju se u multikulturalnoj sredini.

Svi studenti koji žele da prošire znanje stečeno na fakultetu, mogu da se prijave ovde i dobiju priliku da uče o praktičnoj strani biznis sveta od najveće svetske kompanije iz prehrambene industrije.  

„Pružanje podrške mladima u daljem razvoju karijere, jedna je od najvažnijih uloga kompanije Nestlé. Na jugoistočnom evropskom tržištu, 46,2% zaposlenih čine milenijalci, a 2,5% pripada generaciji Z. Mlađe generacije su nam inspiracija i uz pomoć njihovog inovativnog i preduzetničkog duha oni doprinose prevazilaženju prepreka današnjice i budućnosti. Sa ponosom objavljujemo da ove godine ponovo organizujemo Nestlé Summer’s Cool program stažiranja u trajanju od tri nedelje gde naše kolege širom sveta dele svoja znanja i stručnost, ali i pružaju uvid u način našeg poslovanja, i na taj način mladima pružaju veliku podršku. Zajedništvo je jedna od naših ključnih vrednosti koja pomaže svima da postanu bolji”, rekla je Jovana Uzelac, direktorka ljudskih resursa kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.   

Stručnjaci sa iskustvom u različitim oblastima u kompaniji Nestlé na jugoistočnom evropskom tržištu nude studentima priliku da otkriju tajne o ključnim oblastima poslovanja, uključujući marketing, prodaju, internet trgovinu, finansije, odnose sa javnošću, logistiku ili planiranje potražnje, ali i da razviju određene veštine, kao što su liderstvo, samosvest, komunikacija, fleksibilnost, emotivna inteligencija ili kritičko mišljenje. Stažisti će steći praktično znanje u radu na studiji slučaja i na radionicama, uz podršku i mentorstvo biznis lidera. 

Studenti će doživeti jedno multikulturalno iskustvo, jer će radeći sa studentima iz drugih zemalja iskusiti različite kulture i perspektive, što predstavlja značajan aspekt ove jedinstvene prakse. 

Program edukacije je plaćen, a studenti će dobiti i sertifikat nakon uspešno završene prakse. Radionice će biti organizovane virtuelno, putem platforme Microsoft Teams, od ponedeljka do petka, 6 sati dnevno od 5. do 23. jula 2021. godine. 

Program će se sprovoditi u 5 država: Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska ili Rumunija. Ukupan broj raspoloživih mesta je 60. Broj učesnika je ograničen za svaku zemlju, sve prijave će biti pažljivo razmotrene, a zatim će uslediti proces intervjuisanja. Rok za prijavu je 18. jun

Nestle Alijansa za mlade 

Summer’s Cool program je jedan od projekata globalne Alijanse za mlade koju je Nestlé osnovao 2019. godine zajedno sa 20 multinacionalnih kompanija. Iako je početni cilj inicijative bio da se pomogne 6 miliona mladih da poboljšaju svoju zapošljivost i veštine, Alijansa je premašila sva očekivanja i podržala više od 10 miliona mladih do danas. S obzirom na ova postignuća, Alijansa je odlučila da podrži 15 miliona mladih do 2022. godine.

Teme