Banke

UniCredit Banka osmu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima u Srbiji

Foto: Promo

Magazin Global fajnans (Global Finance) dvanaesti put zaredom proglasio je UniCredit za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u 2021. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE). Pored ovog prestižnog regionalnog priznanja, UniCredit Banka je proglašena za najbolju kastodi banku u osam pojedinačnih zemalja poput Srbije, Austrije, Bugarske, Mađarske i Slovenije. UniCredit Banci Srbija je ovo osma nagrada u nizu.

Nagrade za svaki region i državu određuje uredništvo Global Finance-a, rukovodeći se istraživanjem tržišta, mišljenjem eksperata, odnosima sa klijentima koji koriste kastodi usluge, kao i prijavama samih banaka kako bi izabrali institucije koje pouzdano pružaju najbolje kastodi usluge na pojedinačnim tržištima i regionima. 

Kriterijumi su uključivali odnose sa klijentima, kvalitet usluga, konkurentne cene, glatko rešavanje nestandardnih situacija, tehnološke platforme, aktivnosti nakon saldiranja transakcija finansijskim instrumentima, planove kontinuiteta poslovanja, poznavanje lokalne regulative i prakse uz stručnost UniCredita u regulisanju tržišta usluga hartija od vrednosti, čime se UniCredit istakao u odnosu na druge pružaoce usluga.

Julija Romhanji, globalna direktorka za Kastodi poslove u UniCredit Grupi, izjavila je: “Mi u UniCreditu smo izuzetno ponosni na to što smo potvrdili našu poziciju najbolje banke za pružanje kastodi usluga i to ne samo u regionu CIE, već i u pojedinačnim zemljama. Naš fokus poslednjih 10 godina je na pružanju kvalitetnih usluga skrojenih prema potrebama klijenata i na digitalnim rešenjima. Drago nam je da su naši kontinuirani napori i snažna pozicija u regionu prepoznati, a posebno naglašava našu posvećenost tokom pandemije, kada smo obezbedili kontinuiranu uslugu. Ponosna sam na posvećene timove širom zemalja koji nam omogućavaju da zadržimo vodeću ulogu, pružajući izvrsnu uslugu kada su u pitanju kastodi poslovi.”
Aleksandra Rašić, članica Izvršnog odbora i direktorka Sektora korporativnog i investicionog bankarstva UniCredit Banke ovim povodom istakla je: „Ponosni smo na ostvarene rezultate u oblasti kastodi i podkastodi usluga u Srbiji. Sa velikim zadovoljstvom osmi put zaredom pokazali smo da potpuno opravdavamo priznanje za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga u Srbiji. Za nas je ovo priznanje motiv više da nastavimo da budemo posvećen i pouzdan partner našim klijentima i ekonomiji naše zemlje. Zahvaljujem se klijentima i partnerima na ukazanom poverenju, kao i našem ekspertskom timu na posvećenosti i vrednom radu.”

Teme