Selo&Planina&Grad

Novi izgled GRAND hotela na KOPAONIKU (Foto)

U godini kada slavi 40 godina, čuveni hotel Grand će na najbolji način obeležiti jubilej značajan za Kopaonik i srpski turizam. Oslanjajući se na sve što je Grand do sada predstavljao i vrednosti koje su stvarane tokom godina, novo izdanje hotela biće istaknuto u jednom novijem, vanvremenskom stilu koji ne podleže kratkoročnim trendovima. 

Početak modernog turizma na Kopaoniku vezuje se za izgradnju turističkog kompleksa Konaci i hotela Karavan, današnjeg hotela Grand, koji je oduvek bio neodvojivi deo ove planine i jedan od njegovih sinonima i koji je otvorio vrata mondenskom turizmu. Grand je i danas zadržao svoju autentičnost i šarm iako je izgrađen u originalnom „kopaoničkom arhitektonskom stilu“ koji podrazumeva gradnju adaptiranu klimatskim i pejzažnim uslovima i narodnoj tradiciji, ali i humani i prijatni ambijent koji gaji vrednosti tradicionalno toplog ugostiteljstva. U novije vreme, uticaj MK Resorta ogleda se u svemu što je Grand i Kopaonik učinilo još poželjnijim odredištem za odmor bez premca. Velike investicije koje prate brojne inicijative i napore u cilju razvoja ove destinacije, posebno u domenu letnjeg i kongresnog turizma, sa idejom da ova planina živi tokom cele godine, imale su efekta. Na tom putu, hotel Grand je oduvek bio predvodnik i jedan od glavnih činilaca razvoja. Zbog toga je posebno značajno što će upravo u godini kada obeležava 40 godina postojanja, hotel Grand dobiti novi izgled, nove sadržaje i potvrditi svoje zasluženo mesto na najpoznatijoj srpskoj planini. 

Tim projektanata i dizajnera na čelu sa Aleksandrom Šavikinom ispred sebe ima projekat za ponos cele turističke destinacije, a njihov rad već je zablistao krajem prošle godine, kada je otvoren fine dining restoran Bacco u najpoznatijem hotelu Grand. “Glavna težnja u projektovanju novog enterijera bila je da nađemo balans između luksuznog dizajna sa pet zvezdica i želje da posetiocima pružimo udoban i topao prostor. Oslanjali smo se na sve što je hotel Grand do sada predstavljao, na vrednosti koje smo stvarali tokom godina, a koje smo odlučili da istaknemo i obučemo u jedan noviji, vanvremenski stil koji ne podleže kratkoročnim trendovima”, rekao je poznati arhitekta povodom najave novog izgleda hotela Grand na Kopaoniku. 

Kapitalna investicija vredna 20 miliona evra, obezbediće sasvim novi luksuzni ugođaj gostima ovog kultnog hotela. Radovi intenzivno traju od aprila i obuhvataju rekonstrukciju svih javnih prostora i sadržaja za goste. Prepoznatljivi prostor recepcije i autentičnost lobby bara koji je generacijama bio omiljeno mesto okupljanja dobiće potpuno novi izgled uz mnoštvo atraktivnih i inovativnih materijala i detalja kojih nemamo prilike da viđamo često kod nas. Novo ruho neće zaobići ni restorane, a kada je reč o gastronomiji, otvaranje prvog fine dining restorana na Kopaoniku prošle zime samo je uvertira u ono što gosti mogu da očekuju u novim restoranima i barovima. Najbolji lokalni ukusi kombinovaće se sa inovativnim pristupom i poslednjim kulinarskim trendovima koji slave zdrave, kvalitetne sastojke i hranu koja inspiriše.

Posebno se izdvaja spa segment, na koji je stavljen značajan akcenat i za čiju izgradnju je angažovana eminentna kompanija koja stoji iza najboljih alpskih spa centara. U okviru novog spa koncepta birani su najpoznatiji svetski brendovi u domenu spa kozmetike, koji su kombinovani sa prirodnim lokalnim sirovinama i manufakturama koje će u limitiranim serijama proizvoditi originalne proizvode za potrebe luksuznih spa tretmana. Sve ovo pozicioniraće hotel Grand kao jedinstvenu hotelsku destinaciju gde će gosti moći da iskuse unikatne spa rituale ispirisane i kreirane na osnovu lokalnih uticaja. Osim toga, u planu je proširenje spoljnjeg bazena što će gostima pružiti još kvalitetniji ugođaj. 

Moderna podzemna garaža, koja je takođe deo velikog projekta rekonstrukcije, na najefikasniji način rešiće pitanje parkinga za sve goste, a na raspolaganju če biti i garažna mesta za električna vozila. Posebnim luksuzom odisaće novi „Residences“ deo koji će obuhvatati privatni spa centar, garažu, recepciju i sve druge sadržaje potrebne za apsolutni komfor i vip tretman gostiju. 

Soba za opuštanje

Po rečima Radoša Đorđevića, generalnog direktora MK Mountain Resorta, tradicionalno gostoprimstvo je jedan od sinonima za Grand, koji će u fuziji sa prefinjenim i luksuznim pristupom ka novim potrebama gosta, biće glavni pokretač novih promena. Ovim projektom upravo imamo za cilj podizanje svakog segmenta na „zvezdicu više“, što će biti predstavljeno gostima i javnosti početkom naredne zimske sezone u decembru 2021. godine“, izjavio je Radoš Đorđević. 

U godini kada slavi 40 godina, hotel Grand će na najbolji mogući način obeležiti jubilej značajan kako za Kopaonik, tako i za srpski turizam. Na isti način na koji se mondenski šarm prepliće sa „pulsom“ planine, tako će i kultno gostoprimstvo na Kopaoniku biti prigrljeno prefinjenim i luksuznim pristupom ka novim potrebama gosta, jer pored svega dušu ovog hotela oduvek su i oduvek će činiti njegovi gosti i legendarni ugostitelji. 

Teme