Vode Srbije

U Kuršumlijskoj Banji uveliko rekonstrukcija hotela „PLANINKA“, u planu i dečiji bazeni u okviru wellnessa (FOTO)

Hotel "PLANINKA" u Kuršumlijskoj banji Foto: Planinka AD

Krajem leta u Lukovskoj Banji očekuje se otvaranje novog hotela „Bela Jela“, dok se u Kuršumlijskoj uveliko obnavlja nekašnji hotel „Žubor“ koji će ubuduće nostiti ime „PLANINKA“. U Prolom Banji su renovirane sobe, zatvoren bazen i kafe bar, a od ove godine u ponudi banja je i šumski wellness.

Sezona u Prolom i Lukovskoj Banji uveliko je u toku i zadovoljni smo kako popunjenošću kapaciteta tako i stalnim gostima koji su prepoznali naše banje kao svojevrsne “oaze mira”. Dosta je i novih gostiju koji su se odlučili da leto provedu porodično u Prolom i Lukovskoj Banji. Da je interesovanje sve veće za naše banje dokazuje i novi hotel u Lukovskoj Banji “Bela Jela” čije se otvaranje očekuje krajem leta kako bi svi zainteresovani mogli da uživaju u lekovitim prirodnim faktorima. Trudimo se da svake godine za novu turističku sezonu goste obradujemo novitetima pa smo tako ove godine u Prolom Banji renovirali sobe, zatvoreni bazen sa lekovitom Prolom vodom i kafe bar kako bi se gosti osećali prijatno tokom boravka. Od ove godine su i sva tri obroka u Prolom Banji po principu švedskog stola. U Lukovskoj Banji smo takođe bili vredni i sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje novog hotela koji će biti visoke kategorije sa sadržajima koji će zadovoljiti i najzahtevnije goste. U ponudi naših banja je od ove godine i šumski wellness kako bi se gosti vratili prirodi, zdravom načinu života i uživali u prirodnim lepotama Prolom i Lukovske Banje“, kaže za Plodnu zemlju u Planinki AD. 

Tokom čitavog perioda trajanja pandemije u Prolom i Lukovskoj Banji su se poštovale mere protiv COVID-19 a u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije. Trenutno se rad odvija na način da je pojačana higijena objekata, počev od bazena preko wellness centra do ugostiteljskih objekata (restorana, kafe barova) kako bi se gosti osećali bezbedno i sigurno tokom boravka.

Pročitajte još…

Nastanak jedne od najmlađih banja u Srbiji PROLOM BANJE, a koja postoji još od doba Rimljana…

LUKOVSKA BANJA “Najviša” banja Srbije na 681 metara nadmorske visine sa 37 lekovitih izvora, a u njoj se kupao i kralj MILUTIN

Srbija u drugoj polovini 2021. imaće još jednu banju i to „KRALJEVSKU“ AD Planinka vraća sjaj KURŠUMLIJSKOJ BANJI (FOTO pre i sada)

I Kuršumlijskoj banji vraća se stari sjaj.

Osim obnove restorana „Prepolac“, adaptacije vile „Milica“ i starog kupatila konstantno se radilo i na rekonstrukciji hotela kako bi prvi gosti mogli da borave u hotelu već naredne godine. Obnovljena je fasada, dograđene su terase, promenjena je stolarija, dograđen je još jedan sprat sa modernim sobama, zamenjena je hidroinstalaciona i elektroinstalaciona mreža, krenulo se sa sređivanjem soba po spratovima a u toku je izgradnja i moderne konferencijske sale“, kažu u Planinki AD. 

U narednom periodu se očekuje rekonstrukcija medicinskog i welllness centra sa luksuznim sadržajima kao i spoljašnje uređenje Kuršumlijske Banje. 

Wellness centar imati sadržaje za decu (mini bazene sa toboganima) ali i sadržaje za odrasle. Planirano je da sa spoljašnje uređenje banje počne za mesec dana.

Teme