Ceger Društveno odgovorno poslovanje

Klimatski neutralni proizvodi u LIDLU

Foto: Promo

Kompanija Lidl Srbija je u susret Danu ekološkog duga 29. jula, koji svake godine upozorava i podseća na značaj zaštite životne sredine na našoj planeti, uvrstila u stalni asortiman klimatski neutralne* proizvode. Lidl kroz razvoj i ponudu ovakvih proizvoda sa posebnom pažnjom na zaštiti klime, daje svoj doprinos odgađanju dana ekološkog duga. 

Kako bi se usporilo zagrevanje planete i sprečile posledice klimatskih promena, neophodne su društveno odgovorne inicijative usmerene ka smanjenju emisije gasova staklene bašte. Upravo sa tim ciljem, kao društveno odgovorna kompanija, Lidl uvodi klimatski neutralan* asortiman koji uklanja, smanjuje ili kompenzuje negativan uticaj na klimu, odnosno izbegava i neutrališe štetne emisije CO2 koje nastaju pri proizvodnji. Dakle, emisije koje se ne mogu izbeći ili smanjiti, Lidl kompenzuje kroz sertifikovane globalne projekte za zaštitu klime. Rezultat svih ovih mera je da klimatski neutralni* proizvodi ne doprinose uvećanju količine gasova staklene bašte u atmosferi.  

Ponudom klimatski neutralnih* proizvoda, podstičemo potrošače na održivu kupovinu, tako što im dajemo mogućnost da odgovornim izborom aktivno doprinose borbi protiv klimatskih promena, jer biranjem ovih proizvoda smanjuju svoj karbonski otisak. U isto vreme, ostajemo dosledni u tome da im i ove proizvode sa dodatnom vrednošću ponudimo po povoljnim cenama“, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac sektora Komunikacije i CSR u kompaniji Lidl Srbija.

Pored W5 Eco i Cien Nature proizvoda koji su deo stalnog asortimana u svim Lidl prodavnicama, od četvrtka 29. jula u Lidlu je dostupna i kratkotrajna akcijska ponuda novih Cien Nature proizvoda sa narom i Vemondo asortimana. Namaz od povrća, veganske šnicle, testenina bez glutena, veganske lazanje, kao i veganski ledeni dezert samo su neki od proizvoda iz Vemondo ponudu klimatski neutralnih* proizvoda koje možete odabrati u Lidlu od četvrtka, svesni da pritom postupate odgovorno prema životnoj sredini.

Teme