Telekomunikacije

100.000 TELEFONA RECIKLIRANO UZ POMOĆ TELENORA

#SveZaTelefonTelefonZaSve

Zahvaljujući Telenorovom programu reciklaže, za samo četiri meseca, prikupljeno je više od pet tona elektronskog otpada i reciklirano više od 100.000 mobilnih telefona. Svi građani koji su na ovaj način ekološki odložili svoj stari uređaj dobili su vaučer za kupovinu novog, bez obzira na to da li su korisnici Telenor mreže. 

Akcija se nastavlja i tokom meseca avgusta. Svaki zainteresovani građanin u mogućnosti je da u bilo kojoj Telenorovoj prodavnici na teritoriji Srbije donese na reciklažu stari telefon i dobije vaučer u iznosu od 7.000 dinara koji može iskoristiti u roku od 30 dana, a namenjen je za kupovinu novog telefona ili pametnog sata. 

Da li ste znali da pet tona elektronskog otpada uključuje čak 1.6 tona bakra, 3.5 kg srebra, 3.4 kg zlata i 1.5 kg paladijuma? Više od 90 odsto mase materijala mobilnog telefona može da se reciklira  i ponovo upotrebi, čime se smanjuje količina otpada koju proizvodimo, kao i eksploatacija ruda potrebnih za proizvodnju telefona. 

Telenor se zahvaljuje svima koji su prepoznali značaj ove akcije i poziva ih da prate zajedničke rezultate putem sledećeg linka: reciklaža telefona.

Zaštita životne sredine utkana je u Telenorovu poslovnu strategiju. Više informacija o ekološkim inicijativama kompanije možete pronaći na ovom linku.

Teme