Selo&Planina&Grad

DRUMSKA biciklistička trka na JAHORINI okupila 400 biciklista iz 35 zemalja širom sveta

Centar biciklizma u prethodnim danima bili su Jahorina, Pale i Istočno Sarajevo gde je u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u amaterskom Biciklizmu održana drumska biciklistička trka. Olimpijska planina Jahorina dočekala je više od 400 biciklista iz 35 zemalja sveta koji su trku startovali u Istočnom Sarajevu. Na Jahorini je upriličena svečana dodela medalja i dresova najuspešnijim bicikilistima.


Tim povodom Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, istakao je važnost povezanosti biciklizma i letne turističke ponude ovog planinskog centra.

„Godinama radimo na promociji letne ponude Jahorine, čiji je osnov biciklizam. Ovaj događaj će svakako značajno doprineti promociji naše planine. Jahorina je poslednjih godina postala centar biciklizma jer smo osim domaćinstva Granfondo prvenstva bili domaćini Trke kroz Srbiju. Ovo je lepa generalna priprema za Svetsko prvenstvo koje nas čeka u oktobru kada se nadam da ćemo ugostiti nekoliko hiljada biciklista iz celog sveta”, dodao je Ljevnaić.

Teme