Banke Društveno odgovorno poslovanje

EUROBANK i DIREKTNA BANKA DONIRALE 50.000 evra SRPSKIM VATROGASCIMA

Eurobank i Direktna Banka, koje su početkom jula najavile sporazum o spajanju i strateškom partnerstvu, čime će dostići tržišno učešće od preko 6,5%, donirale su 50.000 evra pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao podršku za 52 pojedinca iz Sektora za vanredne situacije, Helikopterske jedinice MUP i Medicinskog tima, koji su pomogli svojim grčkim kolegama u gašenju požara koji više od nedelju dana bukte širom ove zemlje. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se vatrogascima – spasiocima, pripadnicima Helikopterske jedinice i medicinskog tima u ime svih Srba, Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića jer su pokazali najlepše i najhrabrije lice Srbije, onakve kakva ona to zaista jeste. Istakao je da kada je predsednik izdao naređenje da krenu u pomoć bratskom grčkom narodu, izdao je naređenje iz duše svakog Srbina.

„Nagrada koju ste dobili je nagrada zahvalnosti koju niste tražili i očekivali. Niko od vas nije pošao na ovaj zadatka pitajući šta će dobiti, koliko će ostati, da li će to biti pretnja za njega, njegovo zdravlje, porodicu. Niko od vas nije pitao, da li će biti nagrađen. Čim ste stigli ušli ste u borbu sa vatrenom stihijom“, rekao je ministar. 

„Ovo je vreme kada je potrebno da budemo solidarni i  pružimo pomoć svakom kome je ona potrebna. To su vrednosti na kojima Eurobank temelji svoje poslovanje. Trudimo se da budemo pouzdan partner i da na adekvatan način pomognemo zajednicu u kojoj živimo i radimo. Od svog osnivanja u Srbiji 2003. godine, Eurobank je uložila više od 4,7 miliona evra u podršku lokalnoj zajednici. Današnja zajednička donacija je jedan vid pohvale i podrške za naše hrabre vatrogasce koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli prijateljskom grčkom narodu koji se ovih dana bori sa strašnim požarima“, izjavila je  Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobank.

Predsednica Izvršnog odbora Direktne Banke je prilikom uručivanja donatorskog čeka istakla da je društveno odgovorni karakter prve zajedničke akcije, koju Eurobank i Direktna Banka realizuju sa ciljem da podrže najbolje i nagrade hrabrost i istrajnost, svojevrsni simbol i potvrda velikih poduhvata koji tek predstoje. 

„Naši vatrogasci koji su se uhvatili u koštac sa vatrenim stihijama koje su, nažalost, zahvatile ne samo našu zemlju već i ceo region, učinili su da se osećamo bezbednije, jer imamo heroje na koje možemo da računamo. Takođe, učinili su i da budemo ponosni, jer je prelepa slika o našim ljudima, o saosećanju i požrtvovanosti otišla u svet. Iskreno verujemo da su promocija pravih vrednosti i direktna podrška naših banaka najbolji način da se pomognu lokalna zajednica i pojedinci, ali i uspešno prebrode svi izazovi sa kojima se trenutno suočavamo. Udruženi sa Eurobank ad nastavićemo da negujemo iste vrednosti”, izjavila je Vesna Pavlović. 

Ovog leta Grčka se suočava sa velikim požarima, koji su posledica najvećeg toplotnog talasa u poslednjih nekoliko decenija koji su pogodili ovu zemlju. Izgorelo je više od 100.000 hektara zemlje i šume, hiljade ljudi je moralo da napusti svoje domove, a evakuisan je i veliki broj turista.

Teme