Točkovi&Pruga&Nebo

ER SRBIJA ĆE PRODUŽITI SA LETOVIMA I TOKOM OKTOBRA Sankt Peterburg, Krasnodar i Rostov na Donu

a320 aircraft plane airbus jet

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, zbog dobrih rezultata ostvarenih tokom letnje sezone, odlučila je da produži period tokom kojeg će saobraćati na tri rute u Ruskoj Federaciji – do Sankt Peterburga, Krasnodara i nove destinacije Rostova na Donu. Iako je prvobitno planirano da se letovi obavljaju do kraja septembra, odlučeno je da se nastave sve do kraja letnje sezone, odnosno kraja oktobra, a zavisno od daljeg razvoja situacije u vezi sa potražnjom i ograničenjima putovanja, Er Srbija će odlučiti o mogućnosti da se do te tri destinacije takođe leti i tokom predstojeće zimske sezone.

Er Srbija planira da od početka godine do kraja avgusta, između Beograda i četiri destinacije do koje leti u Ruskoj Federaciji, obavi gotovo 500 letova i preveze oko 60.000 putnika. Faktor popunjenosti putničke kabine na navedenim linijama iznosi više od 80 odsto.

Srpski nacionalni avio-prevoznik će do svojih odredišta u Rusiji nastaviti da saobraća uspostavljenom dinamikom – i do osam puta nedeljno do Moskve i dva puta nedeljno do Sankt Peterburga, Krasnodara i Rostova na Donu.  

“Raduje nas uspeh ostvaren na linijama do kojih letimo u Ruskoj Federaciji jer predstavlja pokazatelj utemeljenosti i spremnosti da se brzo prilagodimo promenama na tržištu. Rostov na Donu je treća potpuno nova destinacija u našoj mreži od početka izbijanja pandemije, što predstavlja dodatni razlog da budemo zadovoljni rezultatima ove dobro promišljene, ali istovremeno i veoma hrabre odluke. Nastavljamo da pratimo globalnu situaciju i brzo reagujemo na sve promene u ograničenjima putovanja kako bismo iskoristili svaku priliku i putnicima ponudili što više mogućnosti”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Er Srbiji.

Usled velikog interesovanja putnika iz regiona i Ruske Federacije, Er Srbija je tokom maja pojačala frekvenciju letenja ka Moskvi, dok je početkom juna obnovila privremeno obustavljene letove do Krasnodara i Sankt Peterburga i pokrenula novu liniju do Rostova na Donu. Zahvaljujući direktnoj vazdušnoj vezi sa čak četiri važna privredna, industrijska i kulturna centra Rusije, srpska nacionalna avio-kompanija putnicima iz najveće zemlje na svetu predstavlja glavnu ulaznu kapiju za putovanja do našeg regiona i dalje.

Teme