Info

Treća Auto moto berza od 3. do 5. septembra na Novosadskom sajmu

Foto: Novosadski sajam

Treća Auto moto berza biće održana od 3. do 5. septembra, u halama, Auli i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Organizator događaja, Savez vozača Vojvodine, je za ovu godinu pripremio više različitih segmenata i brojne novitete koji su najavljeni na, današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu koji je i suorganizator događaja.

– Pored našeg osnovnog programa koji podrazumeva trgovinu polovnim automobilima, kvadova,  i prateće opreme u oblasti auto-moto industrije, za ovu godinu  smo kako bismo obogatili program uveli i testna vozila, plovila, biciklizam i time na neki način podigli manifestaciju na viši nivo. Pored nastupa izlagača u zatvorenom prostoru, u subotu i nedelju, posetioce na otvorenom prostoru očekuju posebni, novi događaji, kao što je prvi „Track show“ – segment vezan za kamionski transport, druženje kamiondžija, rekao je Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine.

– U subotu nas između 13 i 14 časova, na platou ispred Spensa, očekuje okupljanje dvotočkaša i tradicionalni defile koji nazivamo „Zatvaranje moto sezone“. U 14 časova je polazak, defile kroz grad, a u 15 časova planiran je dolazak na Sajam. Od 15 i 30 imaćemo akrobacije na motorima, naših prijatelja iz Mađarske koji su se i ove godine potrudili da dovedu najbolje kaskadere. Za nedelju smo pripremili drift program u tri kategorije, veliko tjuning takmičenje – više od 300 automobila će se takmičiti u 15 kategorija, dodao je Topo.

Partner i podrška organizatorima u pripremi i realizciji Auto moto berze je i Grad Novi Sad.

– Grad je od početka prepoznao ideju i elan koji poseduje Savez vozača Vojvodine i uključio se u realizaciju Auto moto berze. Ono što je osnovni interes Grada je da se pre svega pojača pažnja učesnika u saobraćaju i bezbednost jer je upravo jedna od najvažnijih delatnost Uprave za saobraćaj edukacija mladih ljudi, ali i starijih. To je nešto na čemu insistiramo i mislimo da je vrlo bitno za nas u Gradu, s obzirom na to da je Novi Sad postao grad sa izuzetno gustim saobraćajem. Ovakva jedna manifestacija je mnogo šira od berze s obzirom na delatnosti zastupljene u njoj. Mislimo da u perspektivi taj prostor može da se razvija kao i saradnja Berze i Grada, rekao je Aleksandar Kravić, člаn Grаdskоg vеćа zа sаоbrаćај i putеvе.

– Za našu industriju, kao vrlo važnu, protekla godina sa aspekta sajmova je bila nepostojeća. Mi sami znamo kako smo uspeli da je praguramo. Mi smo firma iz Novog Sada, a prepoznali smo u ovoj manifestaciji jednu energiju i jednu široku priču. Novi Sad ima tradiciju održavanja auto sajmova, a ovo je jedan novi prilagođeni obrazac sajmova za kakve smatram da će biti važni u budućnosti. Sama ideja da se tu ne pozicioniraju samo oni koji se bave klasičnom prodajom automobile, nego se nudi i široka paleta učesnika čije delatnosti obuhvataju i postprodajnu industriju, moto, drift, tjuning… Smatram da ova manifestacija samo može samo da raste, a mi kao privrednici treba da budemo tu i da je podržimo, rekao je Živko Marković – izvršni direktor Trio Motorsa, jednog od izlagača na Auto moto berzi.

Svečano otvaranje Auto moto berze je planirano za petak, 3. septembar, od 12 časova, u Auli Novosadskog sajma.

Tokom Berze prilikom ulaska u krug Novosadskog sajma biće neophodno poštovanje svih preporučenih mera prevencije – za organizatore, izlagače i posetioce – nošenje maski, dezobarijera. Biće tu i Kovid redari koji će kontrolisati broj posetilaca u zatvorenom prostoru, sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Teme