Točkovi&Pruga&Nebo

OD 1. septembra zimski red vožnje „LASTE“, više autobusa i polazaka na PRIGRADSKIM LINIJAMA

Foto: "Lasta"

Od srede, 1. septembra kada stupa na snagu zimski red vožnje, Lasta će na prigradskim linijama angažovati više autobusa i polazaka radnim danima, ali i vikendom. Na prigradskim linijama do Obrenovca, Lazarevca, Mladenovca, Sopota i Barajeva kao i na lokalnim linijama, Lasta će održavati 506 polazaka radnim danima, 323  subotom i 236 polazaka nedeljom.

To znači da će biti više polazaka i da će se manje čekati na prevoz na prigradskim, ali i na lokalnim linijama.

U Sekretarijatu za javni prevoz kažu da je zimskim redom vožnje predviđeno, da u okviru Integrisanog tarifnog sistema, u javnom prevozu na teritoriji Beograda, radnim danom saobraća ukupno 1.635 vozila, subotom 1.050, a nedeljom 935 vozila, od tog broja 260 autobusa u prigradskom i lokalnom prevozu.

Lasta od 01. septembra  prestaje sa održavanjem polaska radnim danima  na liniji Beograd- Idvor-Farkaždin u 12:15 h  iz Beograda, odnosno u 14:00 h iz Farkaždina, dok će se vikendom održavati ustaljenom dinamikom.

Na liniji Beograd- Opovo-Sakule Lasta počinje održavanje polaska od 01. septembra u 13:15 h iz Beograda, odnosno u 14:45 h iz Sakula, samo radnim danima.

Teme