Zdravlje

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Zašto su klice i mikrobilje pravi izbor da izgubite višak kilograma (2)

Sango Daikon rotkva Foto: Grina

Autor: Nenad Ratkov

Zašto su klice i mikrobilje pravi izbor!? 

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Kako uz KLICE i MIKROBILJE smanjiti kilažu? (1)

  • Sveža nutritivna bomba spreman za minut. Klice i mikrobilje ne traže bezmalo da se spremaju uopšte. Veoma je jednostavno za upotrebu. Najčešće se ga kupujete ‘spremno za upotrebu’, stoga zgrabite par prstohvata ovih biljčica, stavite u posudu onako sveže, blago ih zauljite(jer određen broj vitamina nije vodorastvorljiv) po želji začinite i za manje od minuta je spremno za upotrebu.
  • Zdrava grickalica?! Može se koristiti kao ultra zdrava grickalica, posebno su praktične klice žitarica, Daikon rotkvi ili mikrobilje suncokreta. Pored nervoze reguliše monoštvo dodatnih bioloških parametara.
  • Ako ste ljubitelj smutija, ubacite par prstohvata klica u blender, i imaćete snažan zalet za dan pred vama i to veoma brzo. Za one koji cene efikasnost uz efektivnost.
  • Kao popodnevni obrok ili užina, podićiće Vam energiju, dodatno, nećete trošiti značajnu energiju na varenje hrane jer će te uneti manju količinu lako svarljivih sastojaka, te ćete je moći iskoristiti za sve ono oko Vas, a poznato je da se serotonin-hormon sreće stvara u crevima, što će vas učiniti spremnijim za dalje izazove.

Naizgled ovo su samo nekakve maljušne biljčice, ali ne, one su dokazano super moćne. Uvođenjem klica i mikrobilja u svoju redovnu ishranu, ne samo da ćete smršati već ćete se osećati vedrije i ljubaznije, a i izgledaćete i osećaćete se bolje i mlađe! Počećete da usporavate proces starenja, jer one sadrži ogromnu količinu antioksidanata i hlorofila, koji se bore protiv oksidacije u ćelijama, što na kraju dovodi do prevremenog starenja ćelija tela.

KORISTI po organizam od konzumiranja jestivih klica

Foto: Grina

Danijela i Nenad Ratkov iz Starčeva U ČETRDESETIM pokrenuli posao i grade brend GRINA od proizvoda MIKROBILJA i KLICA

Ukoliko uz njih uključite i sveže ceđene zelene sokove od žitnih trava i napitke/bio-mleka od žitarica efekat, a i užitak će biti potpun.

Za kraj evo jednog holističkog recepta za predmetnu svrhu i za sveobuhvatni osećaj zadovoljstva sobom:

"Jedite zdravo, dobro spavajte, duboko dišite, uživajte u životu."

Više informacija, potrebne savete i odgovore možete pronaći na www.budite-zdravi.rs.

Teme