Društveno odgovorno poslovanje Prehrambena industrija

„Spasimo hranu“ DONACIJOM CARNEXA ZAPOČELA VELIKA AKCIJA PRIKUPLJANJA HRANE

Carnex, članica MK Group, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative ,,Spasimo hranu“ i predstojećeg Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti posvećen prikupljanju hrane za najugroženije. Kampanju organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

Carnex je donirao pakete svojih proizvoda Centru za migracije “Info Park”, a prilikom uručenja donacije komercijalni direktor Carnexa, Milan Radoš istakao je:

„Mi u Carnexu smo od samog osnivanja posvećeni borbi protiv gladi i uvek podržavamo akcije koje pomažu ugroženom stanovništvu. Kao kompanija koja je jedan od najvećih proizvođača hrane, nastojimo da pomognemo svim osetljivim grupama koliko možemo. U protekle tri godine samo u saradnji sa Bankom hrane donirali smo oko 70 tona svojih proizvoda, čime smo obezbedili makar jedan obrok za oko 420.000 ljudi“.

Službenica Info Parka, Irena Abdelalam Abdelmaksoud, zahvalila se kompaniji Carnex što je izašla u susret njihovoj želji da svojim korisnicima obezbede hranu prilagođenu njihovim navikama, imajući u vidu da je ova organizacija posebno posvećena zaštiti najugroženijih izbegličkih grupa, a to su žene i deca. 

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma, Veran Matić, najavio je da će se u okviru kampanje za mesec darivanja hrane prikupljeni prehrambeni proizvodi distribuirati preko brojnih organizacija koje se bave rešavanjem problema siromaštva i gladi u Srbiji, i pozvao ostale kompanije, kao i građane da se aktivno uključe.

Ova akcija Carnexa kojom je započela kampanja, samo je prva u nizu koju će u narednom periodu realizovati MK Group sa svojim kompanijama članicama. Svoje prehrambene proizvode doniraće i Flora, Sunoko i Agrounija. MK Group kontinuirano i sistemski izdvaja značajna sredstva, kako u robi, tako i u novcu, za brojne filantropske aktivnosti. Samo prošle godine kompanija je izdvojila više od milion evra za donacije, zbog čega je i nagrađena prestižnim Virtus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, kao i proglašena za društveno najodgovorniju kompaniju od strane Srpske asocijacije menadžera.

Teme