Banke

Mobi Banka prihvata UnionPay platne kartice

Mobi Banka omogućila je prihvatanje UnionPay platnih kartica u okviru svoje mreže na svojih 89 bankomata. Prihvatanje kineske nacionalne kartice u Srbiji rezultat je saradnje uspostavljene između Narodne banke Srbije i UnionPay International. 

„Kao pioniri digitalizacije bankarskog sektora, ponosni smo što smo se pridružili globalnoj kartičnoj mreži UnionPay. Zahvaljujemo se Narodnoj Banci Srbije što su prepoznali potencijal saradnje sa UnionPay International i omogućili bankarskom sektoru Srbije da pruža usluge korisnicima ovog kartičnog sistema“, izjavila je Marija Popović, članica izvršnog odbora Mobi Banke.

Kartice ovog najvećeg provajdera usluga bankovnih kartica na svetu prihvaćene su od preko 28 miliona trgovaca i više od 1,7 miliona bankomata širom sveta.

„Prihvatanje ove kartice biće omogućeno na celokupnoj prihvatnoj mreži DinaCard sistema u Srbiji, a na tome možemo da se zahvalimo Narodnoj banci. Dodatno, radujemo se sledećoj fazi projekta i kreiranju zajedničke Dina UnionPay beskontaktne kartice, koja će moći da se koristi u više od 175 zemalja“, dodala je članica izvršnog odbora Mobi Banke. 

O UnionPay

Osnovan 26. marta 2002. godine, China UnionPay je udruženje kineske industrije bankarskih kartica, koje posluje po odobrenju Narodne banke Kine. U 2015. godini UnionPay je prestigao Visa i Mastercard u ukupnom iznosu vrednosti platnih transakcija koje su izvršili korisnici i postao najveća organizacija za obradu kartičnih plaćanja (debitne i kreditne kartice zajedno) u svetu koji takođe nudi usluge mobilnog i online plaćanja. 

Teme