Pčelarstvo

VRANJE centar PČELARSTVA „Med odličan za prodaju, ima dobru cenu“

Foto: Pixabay.com

Niko ne može više da zaustavi Vranje u promociji meda i pčelarstva, rekao je Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, otvarajući, u subotu, u ovom gradu, 4. Pčelarski i 2. Sajam lekovitog, ukrasnog i začinskog bilja i pčelinjih proizvoda.

„Potpuno neosnovano pčelarstvo je bilo dugo godina u zapećku, smatrali su ga kao neku aktivnost uz put, kao neki hobi. Realno, radi se o jednom ozbiljnom poslu, o ozbiljnom biznisu, sa ozbiljnim ljudima. Mogu sad slobodno da kažem, posle svih ovih godina koliko vodim Ministarstvo poljoprivrede, ovo je jedna od najozbiljnijih organizacija koja egzistira na prostoru Srbije”, istakao je Nedimović.

On je istakao da su se pčelarima priključili i oni koji se bave lekovitim biljem i da je ta sinergija neophodna ne samo za pojedinačne poslove, nego uopšte za Srbiju.

On je ocenio da je Savez pčelarskih organizacija Srbije jedan od najboljih u organizaciji u Srbiji, na koji treba da se ugledaju svi.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je ovogodišnji sajam definitivno najbolje organizovan sa više oko 100 izlagača a i najvećim brojem posetilaca koji su došli iz čitavog regiona, Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Grčke, Turske, Bugarske, Republike Srpske, Hrvatske.

Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS istakao je na otvaranju da je med proizvod koji se najbolje može prodati kod nas i u svetu, jer ima dobru cenu. On se ovom prilikom zahvalio ministru poljoprivrede i gradonačelniku Vranja, koji su prepoznali vrednost ovog sajma i rekao da konačno pčelari imaju podršku države.

Sajmovi su održani na platou ispred Sportske hale u Vranju. lep dan doprineo je da sajam bude uspešno organizovan na zadovoljsrvo kako organizatora tako i posetalaca, navodi se na sajtu ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Teme