Banke

Kompanija Institutional Investor svrstala Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Foto: Pixabay.com

Intesa Sanpaolo proglašena je za najbolju evropsku banku i najbolju italijansku kompaniju u 2021. godini prema rangiranju kompanije Institutional Investor koje ocenjuje odnose sa finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i aspekte zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Institutional Investor je Grupi dodelila sledeća priznanja za 2021. godinu:

  • Intesa Sanpaolo – najbolja evropska banka i najbolja italijanska kompanija u pogledu odnosa sa finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima kao i u aspektima zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja;
  • Karlo Mesina – proglašen za najboljeg glavnog Izvršnog direktora evropskih banaka;
  • Stefano Del Punta – proglašen za najboljeg finansijskog direktora;
  • Marko Delfrate – proglašen za najboljeg stručnjaka za odnose sa investitorima.

Nagrade koje je dodelio Institutional Investor potvrđuju odličnu reputaciju Intesa Sanpaolo Grupe u zajednici međunarodnih investitora, kako u pogledu velike pažnje koju banka posvećuje ekološkim, socijalnim i upravnim pitanjima, tako i u pogledu kvalitetnog rada rukovodstva. Nagrade su zasnovane na rezultatima opsežnog istraživanja sprovedenog na oko 2.000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, koji su predstavljali više od 900 kompanija.

Institutional Investor je specijalizovana i vodeća istraživačka kompanija, koja je nezavisna i uvažavana kod finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, i  posluje više od četrdeset godina. Rangiranja kompanije Institutional Investor su izuzetno cenjena u međunarodnoj zajednici zbog spoja italijanske izvrsnosti sa međunarodnom stručnošću i velikom pažnjom posvećenom ekološkim, socijalnim i upravnim pitanjima, a prepoznata je i vrednost Izvršnog direktora i mendžmenta, koji su već dugo na top listama investitora u Evropi.

Teme