Osiguranje

Zaokružena i peta „DDOR olimpijska staza“ u Novom Sadu

Peta „DDOR olimpijska staza“ u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i DDOR osiguranja, kao i uz podršku Grada Novog Sada zaokružena je u Novom Sadu pred preko 150 učesnika i navijača. Ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti i nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Laza Kostić” iz Kovilja,  „Ivo Andrić” iz Budisave, „Veljko Petrović” iz Begeča, „Veljko Vlahović” iz Šangaja kao i Srednjoj Saobraćajnoj školi “Pinki” iz Novog Sada.

Događaju je prisustvovao i olimpijac Dušan Domović-Bulut, član Olimpijskog tima Srbije iz Tokija i osvajač bronzane medalje u u basketu 3 na 3, kao i mnogobrojni Olimpijski veterani. Takođe, prisutnima se obratio i Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada i Đorđo Markeđani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Dušan Domović-Bulut se pred početak događaja obratio prisutnima, zahvalio se na učestvovanju u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i na nastavku podrške Olimpijskom timu Srbije čak i nakon održanih Igara sa najviše osvojenih medalja u istoriji.

Veoma sam ponosan što sam bio deo Olimpijskog tima Srbije koji je doneo medalju u disciplini u kojoj smo se prvi put u istoriji nadmetali u Tokiju. Drago mi je što sam danas sa mojim novosađanima i što smo nastavili aktivnosti i nakon održanih igara u Tokiju na kojima smo osvojili najviše medalja do sada. Znam da se basket svima interesantan, a naročito se dobro igra kad nas u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije i zbog toga verujem da će tek stići uspesi i medalje sa Igara koje su pred nama„, rekao je Dušan Domović-Bulut, bronzani olimpijac iz Tokija.

Ognjen Cvjetićanin, pozdravio je je prisutne ispred Grada Novog Sada.

Drago mi što manifestacija koja je već održana u Vršcu, Užicu, Pirotu i Kragujevcu, završava svoj krug u Novom Sadu. Naš grad važi za ozbiljan regionalni sportski centar, mesto gde se održavaju značajne sportske manifestacije evropskog i svetskog nivoa. Pored toga, u Novom Sadu žive i treniraju mnogi naši olimpijci i paraolimpijci, oni koji su ranijih godina promovisali naš grad i državu, kao i oni koji su nas uspešno predstavljali ove godine u Tokiju. Grad Novi Sad prepoznaje njihov značaj i radi na tome da im obezbedi dobre uslove za rad. Današnji događaj je još jedana prilika da im se zahvalimo i kažemo koliko su nas obradovali svojim uspesima. Ovom prilikom želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji DDOR osiguranje što neguju olimpijski duh i prepoznaju višedimenzionalni značaj sporta za društvo, a svim učesnicima pored dobrih rezultata želim da otkriju nešto novo i da se dobro zabave„, izjavio je gospodin Cvjetićanin.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Đorđo Markeđani, zahvalio se svim učesnicima i objasnio značaj društveno odgovornog rada

DDOR osiguranje, deo Unipol grupe, iskreno veruje u društveno odgovornost. Zbog toga pružamo podršku projektima iz kulture, umetnosti i sporta. Ponosni smo: na to što smo bili deo pula koji je pomogao u realizaciji filam TOMA, na dugogodišnje partnerstvo sa Galerijom Matice srpske i što smo zvanično osiguranje projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“. Partner sa kojim imamo izuzetnu saradnju koju isto negujemo na posban način je Olimpijski komitet Srbije. Krovna organizacija sporta u zemlji dala nam je mogućnost da Olimpijske vrednosti u koje verujemo i koje nosimo i mi u DDOR osiguranju, zajedno promovišemo. DDOR olimpijska staza predstavlja zajednički put obe institucije koja je do sada u 4 grada okupila više od 1.500 učesnika i time ih učinila delom velike Olimpijske porodice. Iskreno verujem da će i danas u našem gradu, Novom Sadu, još mnogo dece, porodica i pojedinaca stupiti u ove naše zajedničke krugove. Dodatno danas ćemo obradovati 5 škola u Novom Sadu i okolini sportskom opremom. Nadam se da će neka od dece iz tih škola krenuti i stazom budućih sportskih uspeha Srbije i doneti nam Olimpijske medalje. Želim svim učesnicima puno dobrog takmičarskog duha, vere u uspeh, fer pleja i dobre zabave. DDOR osiguranje nastavlja da prati hrabre do svih novih pobeda“, istakao je gospodin Markeđani.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Đorđo Markeđani uručio je sportske rekvizite Osnovnim školama „Laza Kostić” iz Kovilja,  „Ivo Andrić” iz Budisave, „Veljko Petrović” iz Begeča, „Veljko Vlahović” iz Šangaja kao i Srednjoj Saobraćajnoj školi “Pinki” iz Novog Sada. Donaciju su primili direktori škola uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje kao i uz reči da su sigurni da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Uspeh i pete „DDOR Olimpijske staze“ u Novom Sadu uz učešće preko 150 takmičara i dvostruko toliko navijača i posetilaca pokazatelj je velike podrške koju Olimpijski tim Srbije ima i nakon Igara u Tokiju, kao i interesovanja građana za sport i olimpizam. Iz ovog razloga namera i ideja ovog događaja u potpunosti je ispunjena, jer su svi prisutni dobili nove informacije o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Do sada, ova manifestacija je održana u četiri grada Srbije – Vršcu, Užicu, Pirotu i Kragujevcu i okupila je više od 1.500 učesnika i veliki broj navijača i posetilaca. U ova četiri grada donaciju u opremi je primilo osam osnovnih škola. „DDOR Olimpijska staza nastaviće se i u 2022. godini u novih pet gradova Srbije.

Teme