Prehrambena industrija

Nikola Femić POBEDNIK „DARE TO DO MORE“ GLOBALNOG IZAZOVA i novi član PepsiCo

Nikola Femić proglašen je pobednikom ovogodišnjeg globalnog izazova Dare To Do More (Usudi se da postigneš više), čime je postao novi član tima kompanije PepsiCo na Zapadnom Balkanu. Dare To Do More je program takmičarskog karaktera i za cilj ima da najboljim kandidatima pruži mogućnost da razvijaju svoje inovativne ideje, ali i steknu znanje i iskustvo u industriji hrane i pića.  

Kao najbolji kandidat, koji je svojom kreativnošću i inovacijama uspeo da se izbori za prvo mesto ovog globalnog takmičenja, Nikola je dobio priliku da u naredne dve godine stiče veštine i znanja na poslovima komercijalnih finansija kompanije PepsiCo.

Na naše veliko zadovoljstvo i ove godine uspeli smo da među najboljima odaberemo najboljeg i tako obogatimo naš tim još jednim mladim inovatorom. Pridruživanjem PepsiCo timu Nikola je dobio šansu da svoje ideje primeni u oblasti industrije hrane i pića i da bude deo tima koji radi na izazovnim i kompleksnim projektima“, izjavila je Sanja Miladinović, Talent Aqusition menadžer u kompaniji PepsiCo i dodala: Kompanija PepsiCo nastavlja i u buduće da razvija projekte i programe koji mladim diplomcima daju mogućnost da unapređuju svoja znanja i stiču praktična iskustva, ali ujedno i da svoje prvo poslovno iskustvo započnu u kompaniji koja važi za jednog od najpoželjnijeg poslodavca

Globalni program Dare To Do More namenjen je mladim diplomcima koji imaju do tri godine radnog iskustva i svake godine okupi mlade i neustrašive talente spremne za nove izazove. U okviru programa, učesnici su imali prilike da kroz rešavanje studije slučaja osmisle najkreativnija rešenja, ove godine u skladu sa epidemiološkim merama, program je u potpunosti organizovan onlajn.

Za više informacija o programima za diplomce posetite karijerni sajt kompanije PepsiCo.

PepsiCo Zapadni Balkan

Tokom 13 godina poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana, nakon akvizicije Marbo Producta, kompanija PepsiCo investirala je u nove proizvodne linije, povećanje kapaciteta i proširenje portfolija, uslove rada i zaposlene, kao i platforme za zaštitu životne sredine. PepsiCo Zapadni Balkan izdvojio se kao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu sa brendovima Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud, koji su postali deo globalnog PepsiCo portfolija. Lokalni portfolio proširen je svetski poznatim PepsiCo brendovima: ovsene pahuljice Quaker i čuveni tortilja čips Doritos, a od 2019. godine kompanija je u BiH preuzela i distribuciju globalnih brendova bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Uvođenjem nove proizvodne linije i proširenjem proizvodnih kapaciteta, fabrika u Magliću proizvodi i planetarno popularni brend Lay’s i to od domaćih sirovina, a za potrebe izvoza na tržišta EU.

Proizvodnja se odvija u dve fabrike – u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banja Luke, dok prihod od prodaje i obim izvoza pokazuju rast iz godine u godinu. Posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju, a kompanija je već sedmu godinu zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji, kao i tri Top Employer priznanja za poslovanje u Bosni i Hercegovini. Rezultati poslovne filozofije vidljivi su i kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.

Teme