Društveno odgovorno poslovanje Prehrambena industrija

NAGRADA Međunarodnog poljoprivrednog sajma „BIBLI“ lider društvene odgovornosti među privrednim društvima

Кompanija „Bibli“ proglašena je za lidera društvene odgovornosti među privrednim društvima u agrobiznisu na ovogodišnjem 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, a tim povodom direktor kompanije „Bibli“ Gregor Guberinić istakao je da je stvaranje uspešnog brenda mukotrpan proces, gde nije dovoljno imati po svim standardima kvalitetan proizvod, već i biti dobar komšija zajednici u kojoj poslujete.

„Ovo je nagrada za sav naš trud prethodnih godina i potvrda da je od profita mnogo važnije ono šta ostavljamo iza sebe. Odgovornost prema zajednici ogleda se u činjenici da u našoj kompaniji zapošljavamo pretežno lokalno stanovništvo iz sela Pružatovac. Stoga je i briga prema lokalnoj zajednici dodatni motiv da budemo uspešniji. Pre dve godine smo organizovali prvu, a ove godine, nakon prošlogodišnje pauze izazvane pandemijom korona virusa i drugu manifestaciju „Кosmajski kazan“ u selu Pružatovac, gde se naša proizvodnja i nalazi. Oba puta smo okupili veliki broj posetilaca i izlagača, malih proizvođača, iz cele Šumadije. Ovo smo uradili sa osnovnom namerom da selo oživi jer ono jedino u opštini Mladenovac nije imalo svoju manifestaciju“, izjavio je Gregor Guberinić osnivač i vlasnik kompanije „Bibli“.

Pored toga što je organizator manifestacije „Кosmajski kazan“ koja je ove godine otvorila jesenji ciklus manifestacija u sklopu „Dana evropske baštine“ u Mladenovcu i koja polako postaje simbol mladenovačkog kraja, kompanija „Bibli“ u saradnji sa nevladniim organizacijama godinama unazad radi na konkretnim projektima zaštite životne sredine i ekonomskog osnaživanja ranjivih grupa u društvu.

Gospodin Guberinić istakao je da će kompanija „Bibli“ nastaviti da gleda u budućnost pre svega negujući i razvijajući odgovornost prema zajednici u kojoj posluje. Dodao je da najveći deo zasluga za sva osvojena priznanja, pa i ovo, duguje zaposlenima, koji u svakom času svoj posao obavljaju na izuzetno profesionalan i odgovoran način.

Pored osvojenog priznanja za lidera u oblasti društvene odgovornosti, kompanija „Bibli“ je četiri godine zaredom na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, dobijala zlatne medalje i najznačajnija priznanja za kvalitet svojih proizvoda – domaće čvarke i svinjsku mast.

Teme