Info

NELT investirao dva miliona evra u povećanje intermodelnog terminala u DOBANOVCIMA

Kompanija Nelt investirala je dva miliona evra u povećanje kapaciteta svog intermodalnog terminala u Dobanovcima, čija je upotrebna površina proširena na 30.000 m2. Unapređenja su otvorila mogućnost za prijem i odlaganje 1.500 punih i 5.000 praznih kontejnera. Kupovinom drugog Reach Steckera za manipulaciju kontejnerima, kompanija je značajno povećala operativnost i efikasnost svojih operacija. 

„Zahvaljujući odličnoj lokaciji, efikasnim procesima i tehničkim i tehnološkim prednostima, naš terminal je prepoznat kao logistički hab Balkana. Poslednjom investicijom od dva miliona eura povećali smo kapacitete kako bismo svojim klijentima pružili optimalnu uslugu“, istakao je Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja kompanije Nelt.

Trenutno, terminal kompanije Nelt je redovnim, nedeljnim linijama povezan sa lukama Rijeka, Bar i Pirej.  Od početka rada 2016. godine, intenzitet intermodalnih tokova raste, a kompanija je ostvarila partnerstva sa vodećim svetskim pomorskim i transportnim kompanijama kao što su Cosco, CMA-CGM, Maersk, itd.

Tokom Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija u regionu (South East Europe Mobility 2021, zainteresovani izlagači i posetioci iz inostranstva obišli su Neltov poslovni kompleks u Dobanovcima i upoznali se sa logističkim kapacitetima kompanije.

Teme