Zdravlje

USPORAVA li nas išta više od lošeg osećaja koji imamo u sebi? DETOKSOM organizma do osećanja sreće, poleta i radosti

Foto: Pixabay.com

Autor: Nenad Ratkov

Bezvoljni ste, loše se osećate, misli su vam deprimirajuće, telo vas ne sluša, a želja je velika da se osećate srećnije, poletnije i radosnije, jer volite život i sebe. Postoji način da to promenite!

Ustajemo li ujutru teško jer smo loše spavali, iako smo u krevetu proveli više od osam sati i dalje smo umorni, ukus u ustima nam stvara dodatnu kiselinu, čudan osećaj težine stomaka iako nismo ništa jeli poslednjih 16 sati. Kada pojedemo nešto imamo osećaj da stoji kao kamen u želucu, slikom u ogledalu dominiraju tamni podočnjaci, zatvor ne voli niko, a pražnjenje organizma je sve ređe i zahtevnije. Dan kreće a nivo energije strmoglavo pada i jedini spas je podsećanje na prelepe trenutke koji su se desili sada već na davno prošlom letovanju. Nakon svih tih blistavih i suncem okupanih dana koža deluje umorno i suvo, regularne dnevne obaveze nas brzo umaraju i razdražuju i potežemo za prvom pomoći – slatkišima, ili čak alkoholom. Dodatno mogućnost da se koncentrišemo biva sve teže, želja za seksom se opisuje frazom ’Volim seks i rado ga se sećam’ … i sve nas gura da se osećamo bezvoljno, a želimo da se osećate srećnije, poletnije i radosnije jer volimo život i sebe. 

Kao i puno puta u životu da bi nastavili dalje, potrebno je da se oslobodimo tereta koji nosimo u sebi, u svojoj duši i svom telu, da učinimo da se osećamo bolje i više u skladu sa sopstvenim bićem.

Jedan od načina da pomognemo sebi jeste uvođenje klica, mikrobilja i sokova od žitnih trava u svoju ishranu kombinujući ih sa klasičnim povrćem. To predstavlja jednostavan, relativno brz i nadasve efektivan i zdrav način da učinimo sebi dobro.

Letnjim detoksom treba da pomognemo telu da se oslobodi dobrog dela akumuliranih toksina, teških metala i parazita u telu, poboljša krvnu sliku, viška tečnosti, povrati volju za mnoge stvari i učini da se osećamo mnogo bolje i poletnije, na potpuno zdrav, prirodan i bez stresa i radikalnih zaokreta.

Džim Ron je rekao: “Vodite računa o svom telu. To je jedino mesto gde možete da živite.”

Čak i ako sasvim novi u interesovanju za zdravu ishranu ili bez mnogo znanja o uticaju pojedinačnih hranljivih sastojaka na različite organe i telo u celini, činjenice o klicama, mikrobilju i sokovima od žitnih trava sasvim jasno govore u prilog o njihovom blagotvornom uticaju, o kojima se može potpunije informisati na www.budite-zdravi.rs.

Ukoliko želimo potpun efekat, detoksikacija ne može biti jednostrana, jednostavno je potrebno da se posvetimo kako svome telu, tako i svom umu, svom duhu i svom srcu kao personifikaciji naših emocija. Na taj način ćemo postići održivo stanje sebe u kome želimo da bivstvujemo.  Menjati navike je spor i zahtevan proces, ali nagrada je uvek veličanstvena.

PROČITAJTE JOŠ

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Kako uz KLICE i MIKROBILJE smanjiti kilažu? (1)

ZDRAVO MRŠAVLJENJE Zašto su klice i mikrobilje pravi izbor da izgubite višak kilograma (2)

KORISTI po organizam od konzumiranja jestivih klica

Danijela i Nenad Ratkov iz Starčeva U ČETRDESETIM pokrenuli posao i grade brend GRINA od proizvoda MIKROBILJA i KLICA

Detoks period je pravo vreme da se dodatno okrenete sebi, da u periodu večernjeg odmora se dodatno opustite slušajući finu muziku, čitajući knjigu ili pak gledajući film. To je i najbolje vreme da provodimo sa osobama koje podržavaju ono što radimo za sebe, čime ćemo istovremeno izbeći one koji bi nas mogli omesti u nameri. 

Ljudi iz našeg okruženja će primetiti razliku, a mi ćemo je osetiti. Taj dobar osećaj sebe, koji nas nosi koz dan i sve izazove koji se jave pred nama, je neprocenjiv. Slažete se?

Stoga, jedite zdravo, dobro spavajte, dišite duboko, uživajte u životu.

Teme