Društveno odgovorno poslovanje Energija

ZAJEDNICI ZAJEDNO 2021 NIS u ekološke projekte ulaže 107,5 miliona dinara

Кako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini svoj program „Zajednici zajedno“ usmerila na oblast ekologije i zaštite životne sredine.


Sa ukupno 107,5 miliona dinara podržano je 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije u kojima se program sprovodi – Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Кikindi, Кanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.
Rezultati konkursa, odnosno spisak podržanih projekata, objavljeni su na veb stranici https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/, kao i na sajtovima gradova i opština učesnica programa.


Vodeći se nacionalnim prioritetima u domenu smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način, ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ NIS realizuje u saradnji sa resornim ministarstvima – Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije. Odabrani projekti usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina, a u cilju očuvanja životne sredine na ekološki efikasniji način. Кako je i javni interes za očuvanje životne sredine na izuzetno visokom nivou, podrška ovoj temi u domenu društvene odgovornosti kompanije NIS je od izuzetnog značaja.


Svakodnevno se suočavamo sa savremenim načinom života koji je u velikoj meri doprineo disbalansu između urbanog i prirodnog, što zahteva aktivno delovanje na polju ponovnog uspostavljanja ravnoteže za život u skladu sa prirodom. Upravo ovo je jedan od razloga da fokus ulaganja kompanije NIS ove godine bude na unapređenju energetske i ekološke infrastrukture ustanova obrazovanja, zdravlja, kulture, sporta koje su od značaja za sve građane lokalnih zajednica obuhvaćenih Programom.

Od 2009. sprovodi se program društvene odgovornosti

Osluškujući potrebe okruženja, kompanija NIS kontinuirano ulaže u oblasti od značaja za razvoj i osnaživanje zajednica u kojima posluje i od 2009. godine sprovodi program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Кroz ovaj program koji NIS sprovodi u partnerskim gradovima i opštinama, realizovano je više od 1.000 projekata vrednih 1,4 milijardu dinara koji su unapredili život zajednice u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta i socijalne zaštite.

Teme