Info

U Sremu otvoren 14. regionalni sajam turizma NAJAVLJENA NOVA RADNA MESTA

Ponosni smo što su od malih zanatskih radnji nastale velike kompanije koje su učinile Staru Pazovu jednom od najrazvijenijih opština u Srbiji i na Balkanu, rekao je danas na otvaranju 14. regionalnog sajma privrede predsednik staropazovačke opštine Đorđe Radinović i podsetio da u četiri industrijske zone posluje veliki broj stranih kompanija.

Organizatori sajma, koji se održava na prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi 30. septembra i 1. oktobra su opština Stara Pazova, Regionalna privredna komora Sremskog okruga, a partner Sajma je nemačka kompanija „MTU Aero Engines“, koja je počela gradnju fabrike u industrijskoj zoni i najavila nekoliko stotina novih radnih mesta.

„Trenutno je naša fabrika u izgradnji, otvorićemo je krajem iduće godine i zaposliti 500 ljudi“, rekla je direktorka sektora za ljudske resurse kompanije MTU Žaklina Teofilović.

Na sajmu će se predstaviti preduzeća i proizvođači iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila i obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva i gastronomije.

Ekonomski gledano, opština Stara Pazova je jedna od najboljih u Srbiji, lider u mnogim investicijama, ocenio je predsednik Regionalne privredne komore Srema Predrag Mujkić.

Otvarajući Sajam, potpredsednik pokrajinske vlade Vojvodine i ministar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić ukazao je da na teritoriji opštine postoji 1.000 preduzeća i oko 3.500 preduzetnika, a da je nezaposlenost manja od pet posto.

Galić je naglasio da staropazovačka privreda pokazuje veliku prilagodljivost privrednim tokovima i da svakog dana privrednici razmišlaju kako će biti bolji.

Među pratećim manifestacijama organizatori su posebno istakli Sajam zapošljavanja, na kome se očekuje da će vodeće firme iz privrednog portfolija Stare Pazove ponuditi još oko 200 radnih mesta.

Sajam traje 30. septembra i 1. oktobra od 10 do 17. časova, a na ulazu je organizovano besplatno testiranje na koronavirus.

Teme