Ceger Društveno odgovorno poslovanje

Održana prva dm Ženska trka na Adi ciganliji OLIVERA JEVTIĆ POBEDNICA

Foto: dm drogerie markt

Olivera Jevtić, jedna od najboljih maratonki svih vremena pobednica je prve dm Ženske trke, koju je organizovao Beogradski maraton ove subote na Adi ciganliji. Pripadnice lepšeg pola lavovski su se borile da budu što brže i istrče ili prošetaju 7,7 kilometara, koliko je duga staza oko jezera.

Višestruka učesnica Olimpijskih igara i aktuelna rekorderka Srbije na 5000 m, 10000m, polumaratonu i maratonu, vratila se na događaj gde je već pet puta ranije pobeđivala. Kako je ponovo trčati pred Beograđanima pitali smo Oliveru neposredno nakon pobede.

„Fenomenalno, oduševljena sam, vratila sam se u svoju mladost kao kada sam osvajala rekorde  pre 20 godina. Nalazim se u fazi priprema za buduće značajne nastupe i u ovom trenutku rezultat na ovoj distanci od 7.7km je dobar početak“ izjavila je Olivera, koja je i rekorderka staze oko jezera na Adi ciganliji.

Foto: dm drogerie markt

Ovaj sportski događaj, osim promocije značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ima za cilj i promociju zaštite životne sredine, ali i podrške i solidarnosti sa osobama s invaliditetom. Prepoznajući značaj trke, iz kompanije dm drogerie markt poručuju da svoje učešće vide kao doprinos zajednici u kojoj posluju.

„Velika nam je čast da budemo deo jednog ovakvog događaja, namenjenog pripadnicama lepšeg pola. One imaju neverovatnu snagu, pokretači su mnogih promena i ovo je samo jedan od načina da im pokažemo da će u nama uvek imati oslonac. Posebno nam je važno što kroz ovaj događaj pružamo sveobuhvatnu podršku promociji zdravih životnih navika“, rekla je Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžerka kompanije dm drogerie markt.

Iz Beogradskog maratona poručuju da im je izuzetno drago što se tokom ove godine održava Ženska trka, kao i da je uključivanje naslovnog sponzora od izuzetne važnosti za održavanje ovakvih masovnih događaja.

„Veliko mi je zadovoljstvo što najlepša trka, održana posle godinu dana pauze zbog pandemije. Poslali smo danas poruku o značaju fizičke aktivnosti, ali i značaju zaštite životne sredine pošto je trka „EKO frendli“ i to sa najlepšeg mogućeg mesta, prirodnog ambijenta Ade ciganlije“ zaključio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Sve dame učesnice dm Ženske trke dobile su posebnu učesničku majicu kao i poklone naslovnog sponzora, a nakon pređenih 7,7 km – okrepljenje i medalju. 

Teme