Info

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, otvorio kuću srpske privrede na „Ekspo 2020 Dubai“

Foto: PKS/Tanjug

Poslovni centar Srbije (Serbia Business Hub Dubai) na svetskoj izložbi „Ekspo 2020 Dubai“ svečano je otvorio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, visokih zvaničnika UAE, predstavnika srpskih i međunarodnih kompanija, instituta i organizacija.

Čadež je na otvaranju Biznis haba Privredne komore Srbije poručio da je poslovni centar „dom srpske privrede u Dubaiju“ tokom trajanja Svetske izložbe i pozvao mala i srednja preduzeća da učestvuju na „Ekspo 2020 Dubai“.

„Sledećih šest meseci ovde će boraviti više od hiljadu kompanija iz Srbije. Tim Privredne komore Srbije je 24 sata na raspolaganju privrednicima kako bi došli do novih poslova“, rekao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da nema puno zemalja koje imaju ovako logistički i tehnički opremljen poslovni hab za svoje privrednike, koji je besplatan za korišćenje, kao i čarter letovi i organizacija prezentacija i poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima u Dubaiju.

„Nije Ekspo Dubai samo za velike. Ekspo Dubai je za sve. Dođite, mi ćemo vam pomoći da napravite posao“, poručio je Čadež.

Danas je na Svetsku izložbu doputovalo prvih stotinu privrednika i predstavnika instituta i organizacija iz Srbije, pred kojima su važni sastanci sa kompanijama iz celog sveta, Švajcarske, Luksemburga, Slovenije, Amerike, Emirata, naveo je Čadež.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je formiranje Biznis haba i istakao da je važna logistička podrška koju će privrednici dobiti kako bi sklapali nove poslovne i prijateljske veze, a u cilju jačanja srpske privrede.

Kalifa Al Zafin (Khalifa Suhail Al Zaffin), predsedavajući Slobodne zone Dubai South uručio je predsedniku PKS sertifikat za rad srpskog Biznis haba. Privrednici će u srpskom multifunkcionalnom poslovnom prostoru od 500 kvadratnih metara imati kompletnu tehničku, logističku i komunikacionu podršku tokom učešća na Ekspou. Prostor i usluge biznis haba biće besplatni za privrednike iz Srbije, kao i za kompanije naših ljudi koji žive i rade u UAE i Zalivu.

U poslovnom sedištu srpske privrede tokom Izložbe održavaće se kompanijske i sektorske prezentacije, investicioni forumi, paneli, B2B razgovori…

Teme