Banke

EUROBANK sponzor BEOGRADSKOG EKONOMSKOG FORUMA

Foto: Promo

Dvadeset i prvi po redu Beogradski ekonomski forum održava se 4. i 5. oktobra, a Eurobank je sponzor ovog skupa 17. godinu zaredom. Na forumu koji organizuje Tsomokos Group International (TGI), tradicionalno se okuplja veliki broj visokih zvaničnika, govornika, panelista i učesnika iz regiona, kao i važnih predstavnika međunarodne zajednice, kako bi napravili godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije. Ovoga puta, poseban akcenat bio je na privrednom razvoju naše zemlje, kao i pristupanju Evropskoj uniji.

Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke i direktor Sektora za korporativno bankarstvo, učestvovao je na panelu na kom se razgovaralo o ekonomiji i bankarstvu tokom pandemije koronavirusa. Ovom prilikom istakao je značaj bankarskog sektora za očuvanje privredne stabilnosti, a naglasio je i koje su aktivnosti Eurobanke tome doprinele.

„Banke su, odgovornom ulogom koje su preuzele tokom pandemije, naročito na samom početku, potvrdile da su partner ne samo privredi, već i državi, a Eurobank je poseban fokus stavila na podršku sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i ’real estate’ projektima i gradjevinskoj industriji u celini. Naša banka uzela je učešća u realizaciji kredita iz garantne šeme, a sa istaknutim međunarodnim finansijskim institucijama nastavili smo plodonosnu saradnju koju negujemo godinama unazad. Težeći da podrži ovaj najvažniji segment, Eurobank ne samo da je pomogla privredi u celini, već je i potvrdila svoju snažnu poziciju na finansijskom tržištu”, izjavio je Milan Vićentić.

Beogradski ekonomski forum je i ove, kao i svake godine, privukao veliku pažnju privrednih i poslovnih lidera Jugoistočne Evrope, baveći se aktuelnim ekonomskim temama.

Teme