Preduzetništvo

EY po deseti put bira najuspešnijeg preduzetnika u Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) je desetu godinu zaredom otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2021. godine. Ceremonija proglašenja pobednika biće održana u februaru 2022. godine, a pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu naredne godine.

Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija. 

Nagrada EY Preduzetnik godine organizuje se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom sveta. Postoji 35 godina, a u Srbiji ove godine program slavi svoj značajan jubilej. Nagrada koju dodeljuje kompanija EY slavi nezaustavljive i odvažne vizionare koji svojim uspehom nadahnjuju druge i dokazuju da je ideju moguće pretvoriti u uspešnu preduzetničku priču. Podstiču rast i napredak stvaranjem novih radnih mesta, a redizajniraju način na koji živimo i radimo. U godini jubileja, kompanija EY dodeliće i dodatno specijalno priznanje – EY Društveno odgovorni Preduzetnik godine za 2021. godinu, kao potkategoriju koja veliča pojedince koji su značaj lokalne zajednice u kojoj posluju stavili u fokus naročito u doba nakon pojave pandemije virusa COVID-19 koji je značajno uticao na poslovanje sektora MSP u Srbiji.  

„Od osnivanja, program EY Preduzetnik godine pružio nam je priliku da iz boljeg ugla sagledamo izuzetnost poslovanja najboljih preduzetnika naše zemlje. Godina koja je za nama, bila je izuzetno izazovna na svim poljima života i poslovanja globalno i lokalno. Vanredne okolnosti nisu nikoga zaobišle, ali ipak možemo da posvedočimo izuzetnoj otpornosti i agilnosti preduzetništva u Srbiji, a u godini jubileja programa želeli smo da u fokus stavimo i preduzetnike koji se ističu po društveno odgovornom poslovanju. Verujem da će i ovaj, jubilarni deseti konkurs iznedriti izuzetne kandidate koje ćemo s ponosom predstaviti na svetskom takmičenju u Monte Karlu“ izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. 

O pobedniku programa EY Preduzetnik 2021. godine odlučivaće nezavisni žiri u kojem nema predstavnika kompanije EY, a sastavljen je od samih preduzetnika prethodnih nosilaca ovog priznanja. Njihova odluka zasnivaće se globalnom kriterijumu koji se temelji na ključnim faktorima uspeha kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. 

Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Učešće u programu EY Preduzetnik godine ne podrazumeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/kandidatkinja. 

Na web-sajtu kompanije EY nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga, prijave su moguće i online na linku https://eoy.ey.com/  putem kog je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

Teme