Ceger Društveno odgovorno poslovanje

Delez Srbija dobitnik sertifikata o doprinosu uštedi emisije ugljen-dioksida

Kompanija Delez Srbija dobila je sertifikat o doprinosu uštedi emisije CO2, kojim se potvrđuje odgovoran pristup aktivnostima koje direktno utiču na očuvanje životne sredine i sprečavanje velikih klimatskih promena. 

Ostvareni rezultat odnosi se na 2020. godinu u kojoj je smanjena emisija ugljen-dioksida za 3,976.49 tona kroz odgovorno sakupljanje i recikliranje ambalažnog otpada.

„Očuvanje životne sredine i borba protiv klimatskih promena deo je održivog poslovanja kojem smo veoma posvećeni i u okviru kojeg ostvarujemo dobre rezultate. U okviru kompanije pokrećemo različite aktivnosti koje doprinose smanjenju emisija CO2 kao što su reciklaža i smanjenja otpada. Najznačajnije rezultate smo ostvarili prelaskom na korišćenje zelene električne energije, primenom  mera energetske efikasnosti i implementacijom inovativnih tehnoloških rešenja u ovoj oblasti, zahvaljujući čemu smo samo u 2020. godini za 30 odsto smanjili emisiju ugljen-dioksida u kompletnom sistemu u odnosu na 2019“, ističe Jovan Todorić, menadžer za održivost i zaštitu životne sredine kompanije Delez Srbija.   

Sekopak dodeljuje sertifikate kompanijama u sistemu operatera, za učinak u smanjenju emisije CO2 u atmosferu, a na bazi plasiranih i recikliranih količina ambalažnog otpada u prethodnoj godini.

Teme