Foto: Dragana Vuković
Inovacije

STARTAP iz SRBIJE JOBERTY TECHNOLOGIES najbolji na Supernova izazovu na Gitex Future Stars u DUBAIJU

Na upravo završenom takmičenju “Supernova izazov” na Gitex Future Stars u Dubaiju, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog istoka, Severne Afrike i Južne Azije, startap iz Srbije – “Joberty Technologies” najbolji je u kategoriji marketinških tehnologija.

Nakon vesti da su se već prvog dana otvaranja Gitex-a, najvećeg tehnološkog događaja u svetu u okviru koga se održava Gitex Future Stars, čak tri startapa iz Srbije – “Joberty Technologies”, “Kredium” i “Deap Blue Sea” – plasirala u polufinale takmičenja “Supernova izazov” na Gitex Future Stars 2021, u finalu tog takmičenja “Joberty Technologies” je pobedio u konkurenciji od preko 750 najboljih startapova iz čitavog sveta i osvojio nagradu od 4 000 dolara. 

“Izuzetno nam je drago što smo predstavili Srbiju na pravi način, naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo ona odredila naš uspeh”, izjavili su predstavnici „Džobertija“ Đorđe Vukotić, direktor prodaje i Nikola Mijailović, CEO i osnivač.

“Joberty” je platforma za zapošljavanje u IT industriji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama, poslodavcima. Umrežavaju 30 000 IT profesionalaca i preko 600 kompanija, a svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100 000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih 5 godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

“Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava, istakao je Nikola Mijailović osnivač i CEO “Joberty Technologies”.

Vlada Republike Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na “GITEX Future Stars 2021”, koji se održava u okviru GITEX konferencije: „Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje učešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i GITEX FUTURE STARS smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut. Čestitamo Joberty-ju na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene“, istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za Ekspo Dubai 2020.

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja: “Deep Blue Sea Studio” koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i “Kredium”, prvi digitalin broker u Srbiji. Pored njih predstavili su se i “White Lemur”, biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materjala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod – biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredninu, čija je savršena zamena. “Stock Studio” je predstavio softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap “VLDAM”, predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama.

Nastup Srbije na GITEX-u podržali su Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Teme