Foto: Privredna komora Srbije
Info

Srpski privrednici od 1. do 4. decembra na Međunarodnom opštem privrednom sajmu u Tirani, prijave za sajam do 5. novembra

Srpski privrednici učestvovaće od 1. do 4. decembra ove godine na Međunarodnom opštem privrednom sajmu „Tirana International Fair 2021“ koji se održava u glavnom gradu Albanije, Tirani.

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju predstavljanje domaćih kompanija, njihovog poslovanja, proizvoda i usluga, na nacionalnom štandu Srbije.

„Za srpsku privredu Albanija je tržište sa značajnim mogućnostima, sa kojim se beleži višegodišnji rast robne razmene. Tokom 2020. godine, izvoz u Albaniju je porastao za 10 odsto, uprkos problemima koje je poslovanju u svetu donela pandemija korona virusa. U prvih šest meseci ove godine izvoz je povećan za gotovo 30 odsto u odnosu na isti period prethodne godine“, kaže Aleksandar Radovanović, rukovodilac Centra za regionalnu saradnju u Privrednoj komori Srbije.

Tržište Albanije je veoma interesantno za privrednike iz Srbije koji u sve većem broju ostvaruju saradnju sa albanskim partnerima, ističe Radovanović. Znatan broj domaćih privrednih subjekata, od kojih su neki već nastupali na ovom tržištu, bilo kupovinom ili osnivanjem novih privrednih društava, planira da osnuje predstavništva ili investira u Albaniji.

Sajam je dobra prilika da domaći izvoznici predstave svoje proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i izlagačima iz drugih zemalja.

Međunarodni sajam privrede u Tirani je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Albaniji koja okupilja izlagače iz više od 20 zemalja. Tokom 2019. godine sajam je posetilo više od 20.000 posetilaca. Prijave za sajam traju do 5. novembra ove godine putem e-maila: region@pks.rs i bojana.lalovic@pks.rs

Teme