Energija

Jubilarni 10. međunarodni dani energetike i investicija na Novosadskom sajmu

Jubilarni 10. međunarodni dani energetike i investicija biće održani u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, 3. i 4. novembra, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera. 

Održiv energetski sektor koji pruža sigurno i priuštivo snabdevanje jedan je od osnovnih preduslova za opstanak i dostojan život, i u vremenu izazova kakav je pred sve nas postavila pandemija KOVIDA-19. Stvaranje takvog sektora i upravljanje njim u uslovima preteće klimatske krize predstavljaju velike izazove i traže mnogo tehničkog i upravljačkog znanja kao i značajne finansijske resurse.

O ubrzanju energetske tranzicije, na Danima energetike i investicija biće reči kroz Plenarnu sesiju i brojne panele koji će okupiti eksperte, predstavnike ministarstava, sekretarijata, lokalnih samouprava, instituta, privrednog i privatnog sektora i udruženja iz Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Stručne skupove će pratiti i izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad, a priredbu Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok je RES fondacija partner u organizovanju kongresnog segmenta.

Teme