Info

Šansa za mlade i nezaposlene do 30 godina sa srednjim i visokim obrazovanjem PRIJAVA do 31. oktobra za drugi ciklus „MOJA PRVA PLATA“

Foto: PKS

Mladi nezaposleni, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra (do kraja dana, do ponoći) za drugi ciklus programa programa „Moja prva plata“ preko portala mojaprvaplata.gov.rs

Ostalo je pet dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije Moja prva plata, koji će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima. Gotovo devet hiljada poslodavaca traži više od 25.000 hiljada mladih osoba za koje je obezbeđeno preko 15 hiljada različitih radnih pozicija“, kaže Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike u Privrednoj komori Srbije.

Cilj Programa je, prema rečima Kovačevićeve, podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna naknada od 22.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored ovih iznosa, poslodavci mogu novim mladim kolegama da isplate i dodatna sredstva.

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Teme