Zdravlje

Kompanija West Pharma obeležava 40 godina uspešnog poslovanja u Srbiji

Pharmaceutical Services, globalni lider u inovativnim rešenjima za injekcionu primenu lekova, u oktobru ove godine obeležava 40 godina uspešnog poslovanja u Srbiji. West proizvodni pogon u Kovinu specijalizovan je za proizvodnju čepova i klipova za jednokratne špriceve.

U poslednjih 18 meseci tim se povećao za više od 60 zaposlenih, kao odgovor na veliki porast potražnje usled pandemije COVID-19. Kompanija sada zapošljava 380 ljudi i za potrebe globalnih kupaca proizvodi i izvozi milione gumenih čepova, za bočice sa više doza, za pakovanje više od milijarde doza vakcine protiv COVID-19, u okviru programa vakcine protiv COVID-19 u 2021. godini. West Pharma takođe proizvodi komponente za primarnu ambalažu za terapijska sredstva koja se koriste za lečenje COVID-19, kao i kritične komponente koje su uključene u neke od proizvoda za dijagnostiku tog virusa. 

U ovim izazovnim vremenima, proizvođači vakcina su dali poverenje kompaniji West Pharma kao partneru u zaštiti osetljivih biomolekula. Ovo je dokaz globalnog iskustva i liderske reputacije kvaliteta proizvoda. 

„Kompanija danas u Srbiji zapošljava 380 ljudi. Proizvodni pogon u Kovinu prostire se na 8.400 kvadratnih metara i vredno radi u tri smene. Izuzetno smo ponosni na 40 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.  Želeo bih da se zahvalim svim članovima tima na ogromnom trudu koji svakodnevno ulažu kako bi isporučili visokokvalitetne komponente i usluge našim klijentima koji čine boljim živote pacijenata širom sveta. Mi smo deo evropske mreže proizvodnih lokacija kompanije West i blisko sarađujemo sa kolegama u Nemačkoj, Francuskoj i Irskoj, kako bismo obezbedili najbolje proizvode za naše kupce. Tim u Srbiji nastavlja da raste i radujemo se još većem broju uspešnih godina ovde u Kovinu”, izjavio je Milan Anđelković, direktor poslovnih operacija u kompaniji West Pharmaceutical Services.

Istorija kompanije u Srbiji datira od 1981. godine,  od zajedničkog ulaganja nemačke kompanije Pharma-Gummi i farmaceutske kompanije Galenika Holding. Do 1992. godine Kovin je bio mali, ali uspešan objekat. Dugoročni, postepeni program proširenja pokrenut je 2004. godine, čime su povećani kapaciteti fabrike da zadovolji povećanu potražnju na tržištu Rusije i zemalja Istočne Evrope. 

*West Pharma bez granica nije povezan sa Doktorima bez granica®, što je registrovana marka usluge Bureau International de Medecins San Frontieres.

O kompaniji West Pharma

West Pharmaceutical Services, Inc. je vodeći dobavljač inovativnih, visokokvalitetnih rešenja i usluga za injekcije. Kao pouzdan partner proizvođačima lekova, West doprinosi bezbednom i efikasnom skladištenju i isporuci lekova koji unapređuju kvalitet života pacijenata. Sa skoro 10.000 članova tima na 50 lokacija širom sveta, West pomaže svojim korisnicima, isporukom više od 40 milijardi komponenti i uređaja svake godine.

Kompanija West poseduje tradiciju dugu skoro ceo vek, a sedište se nalazi u Ekstonu, u Pensilvaniji (SAD). Tokom 2020. godine kompanija je ostvarila prodaju od više od 2,15 milijardi dolara. Akcijama kompanije West se trguje na Njujorškoj berzi (NYSE: WST), a uključena je i u indeks Standard & Poor’s 500. Više informacija možete pronaći na sajtu kompanije https://www.westpharma.com/.

Teme