Plodna zemlja

Raspisani oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u Smederevu, Boljevcu, Žitorađi i Titelu

Foto: Pixabay.com

U gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorađi i Titelu raspisani su oglasi za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koje se nudi u zakup na području grada Smedereva 1.444 hektara. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja u katastarskim opštinama Kulič, Osipaonica, Smederevo, Skobalj i Šalinac gde je u toku postupak komasacije, pa je period zakupa za ova javna nadmetanja godinu dana. Rok za prijavu na nadmetanja u Smederevu ističe 1.11.2021. u 14 sati.

Žitorađa i Boljevac sprovode drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U Žitorađi je u ponudi ukupno 173 ha, dok je u Boljevcu ukupna površina koja se nudi u zakup 1.317 ha. Period zakupa je 15 godina. Zainteresovani zakupci se mogu prijaviti putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje najkasnije do 12 sati dana 4.11.2021. u Žitorađi, odnosno 10.11.2021. u 14 sati u Boljevcu.

U Titelu je raspisan oglas za treći krug javnih nadmetanja, koji se sprovodi po uslovima drugog kruga. Ukupno se nudi nepunih 19 ha, raspoređenih u 33 jedinice javnih nadmetanja, a period zakupa je takođe 15 godina. Rok za prijavu ističe 28.10.2021. godine.

S obzirom na to da se radi o drugom, odnosno trećem krugu nadmetanja, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji žele da učestvuju u nadmetanju, neophodne je da ispune samo jedan uslov: da imaju registrovano gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine, navedeno je na sajtu Uprave za poljoprivredni zemljište.

Teme