Foto: Promo
Banke

MASTERKARD Plaćanje mobilnim novčanicima u novembru i decembru vraća novac korisnicima

Tradicionalna studija o navikama i očekivanjima aktivnih korisnika kartica, Masterindex Srbija, pokazala je da su beskontaktna plaćanja platnim karticama i mobilnim telefonima realnost za 81% građana. Plaćanja putem mobilnih novčanika, odnosno beskontaktna plaćanja mobilnim telefonom iz aplikacije u kojoj se nalazi digitalizovana platna kartica, predstavljaju opciju za koju je zainteresovana jedna trećina MasterIndex ispitanika, a kompanija Mastercard, želeći da nagradi i podstakne korisnike da iskoriste prednosti koju ovaj način plaćanja donosi, pripremila je novu podsticajnu kampanju. 

Svi korisnici Mastercard kartica koji koriste mobilne novčanike od 1. novembra do 15. decembra 2021. imaju priliku da ostvare povrat novca na svoj račun. Potrebno je da izvrše tri ili više plaćanja mobilnim novčanikom u okviru kog je digitalizovana Mastercard kartica, na prodajnom mestu bilo kog domaćeg trgovca u kumulativnom iznosu od minimum 1.000,00 dinara i dobijaju povraćaj iznosa od 1.000,00 dinara na svoj račun.

„Mobilni telefoni su važan deo naše svakodnevnice, a sa napretkom  tehnologija ovi pametni uređaji sada imaju dodatnu funkcionalnost: mogu da nam pojednostave  i iskustvo kupovine, učine ga još bržim, lakšim i veoma sigurnim“,  izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Digitalizovane kartice  pretvaraju pametne telefone ili satove u uređaj za plaćanje računa i usluga – mobilni novčanik.

Da bi se plaćalo mobilnim novčanikom, potrebno je da: 

  • Posedujete Mastercard karticu
  • Imate instaliranu aplikaciju banke koja pružu ovu uslugu na svom mobilnom telefonu. 
  • Imate uključenu NFC opciju na telefonu 
  • Unesete podatke sa kartice u aplikaciju ili odaberite oznaku digitalizuj, koja zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije pretvara pametni telefon u mobilni novčanik.

Plaćanje je vrlo jednostavno, prinošenjem mobilnog telefona u okviru koga se nalazi digitalizovana Mastercard kartica na POS terminal. Zapravo gde god vidite univerzalni simbol za beskontaktno plaćanje i gde ste do sada plaćali platnom karticom, sada možete plaćati karticom digitalizovanom u okviru mobilnog telefona odnosno novčanika. Svako plaćanje mobilnim novčanikom je bezbedno jer se za autentifikaciju koristi biometrija što podrazumeva prepoznavanje lica, otiska prsta ili se može ukucati kod za otključavanje telefona.

Teme