Info

„ŽENE SREMA, BANATA i BAČKE u srcu Beograda“ 6. novembra u TC Galerija

Događaj koji slavi žene Vojvodine „Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda“ održaće se u subotu, 6. novembra od 12 do 14 sati na prvom spratu Galerije.


Na ovoj manifestaciji biće prikazano stvaralaštvo žena koje od zaborava čuvaju svoje običaje, kulturu i tradiciju. Pored tradicionalnih veština, udruženje žena prikazaće i implementaciju tradicionalnih zanata u savremenom svetu.
Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom izboru i degustaciji najboljih štrudli po kojima je ovaj deo Srbije nadaleko poznat, kao i raznovrsnih likera vrednih domaćica. Manifestacija je izložbeno-takmičarskog karaktera, te će na događaju biti izabran najlepši izložbeni štand, dok će svi zainteresovani moći da se oprobaju i u razvlačenju kora.

Promocija kreativnosti i stvaralaštva žena


Organizator događaja je UŽ „Naše nasleđe“, a cilj ove manifestacije je promocija kreativnosti i stvaralaštva žena i njihovo ekonomsko osnaživanje.


Ovaj događaj od izuzetnog značaja podržala je Galerija i kompanija „Belgrade Waterfront“ u cilju osnaživanja žena koje neguju srpsku tradiciju.

Teme