Distributivni centar Delez Srbija
Ceger

Delez Srbija potvrdila posvećenost kvalitetu i bezbednosti hrane RESERTIFIKOVALA IFS Logistics standard

Delez Srbija uspešno je resertifikovala IFS Logistics standard (International Featured Standard), koji potvrđuje posvećenost kompanije kvalitetu i bezbednosti proizvoda. Tako je kompanija kao lider u ovoj oblasti na domaćem tržištu napravila još jedan korak u pravcu Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI), kao opšteg pravca poslovanja na globalnom nivou.

Istovremeno, to je i potvrda da u kompaniji Delez Srbija postoji najviši stepen poštovanja zahteva ovog standarda, internog i eksternog poverenja i transparentnosti u funkcionisanju logistike i distributivnih kanala proizvoda u sistemu maloprodaje.

„Našim potrošačima je važno da znaju kako se postupa sa proizvodima u kompletnom lancu nabavke. Žele da budu sigurni da se proizvodi koje kupuju transportuju i čuvaju u skladu sa jasno i striktno postavljenim pravilima kojima se osigurava da je svaki od njih zdravstveno bezbedan, a da se pritom očuva kvalitet na koji su navikli tokom svih ovih godina. Ovaj sertifikat je, između ostalog, potvrda naše čvrste strateške opredeljenosti da, ne samo održavamo nego i konstantno radimo na unapređenju procesa kako bi kupcima u svakom trenutku omogućili širok asortiman kvalitetnih i sigurnih artikala. Bezbednost hrane i neprehrambenih proizvoda je deo naše kulture poslovanja i utkana je u svakodnevne aktivnosti svakog pojedinca kompanije, tako da je posvećenost ovoj temi apsolutni imperativ“, istakao je Nemanja Nenić, rukovodilac kvaliteta i integriteta proizvoda u kompaniji Delez Srbija. 

IFS Logistics sertifikacija nudi različite prednosti kompaniji koja teži kvalitetu i bezbednosti hrane kao i prednost na tržištu, pre svega, u poboljšanom poverenju u dobavljače i proizvode, kao i boljem razumevanju između menadžmenta i zaposlenih u vezi sa standardima i procedurama poslovanja u ovoj oblasti.  

Ciljevi IFS Logistics sertifikacije su obezbeđivanje uporedivosti i transparentnosti duž celog lanca prijema, skladištenja i distribucije proizvoda, uspostavljanje opšteg standarda sa uniformnim sistemima evaluacije, smanjenje troškova i skraćenje operativnog vremena u procesima i za dobavljače i za maloprodavca, kao i rad sa nezavisnim sistemom kontrole/provere rada sistema od strane sertifikacionog tela Bureau Veritas. 

Bureau Veritas, svetski lider u uslugama laboratorijskog testiranja, inspekcije, provera i sertifikacije, sproveo je kontrolnu proveru za dobijanje IFS Logistics sertifikata, koji predstavlja zajednički cilj trgovine i industrije u uspostavljanju transparentnosti i poverenja duž celog lanca nabavke. IFS Logistics standard, koji je posebno opredeljen za korake skladištenja, distribucije i transporta, kao i aktivnosti utovara i istovara, primenjuje se u upravljanju prehrambenim i ostalim proizvodima u sistemima gde je najviši nivo njihove bezbednosti i kvaliteta postavljen kao osnovni zahtev poslovanja.

Teme