Hotel&Restoran&Kafić

BELA JELA novi hotel u Malom zelenom raju – LUKOVSKOJ BANJI

Foto: Planinka a. d.

U Malom zelenom raju kako nazivaju Lukovsku banju, pod okriljem jedne od najlepših planina Srbije – Kopaonika odnedavno počeo je sa radom novi hotel sa četiri zvezdice – Bela Jela. Lukovska Banja ima čak 37 lekovitih izvora termomineralne vode čija je temperatura od 28 do 68 stepeni Celzijusa i svi se koriste u tarapeutske svrhe. Sezona kupanja traje 365 dana u godini a poseban je doživljaj kupanje u bazenima na otvorenom tokom zimskih meseci.

Hotel Bela Jela ima ukupno 100 soba, 36 jednokrevetnih, 54 dvokrevetnih, 10 apartmana od čega su dva lux apartmana. Kako kaže generalni direktor Specijalne bolnice Prolom Banja i Lukovska Banja Žarko Đurić sve sobe su moderno opremljene u skladu sa najsavremenijim standardima. Ishrana je po principu švedskog stola – doručak i večera, a gosti mogu da ručaju u restoranu a la carte.

Lukovska Banja raspolaže sa sva četiri lekovita prirodna faktora – lekovitom vodom, blatom, gasom i klimom
Foto: Planinka a. d.
PROČITAJTE JOŠ

LUKOVSKA BANJA „Najviša“ banja Srbije na 681 metara nadmorske visine sa 37 lekovitih izvora, a u njoj se kupao i kralj MILUTIN

„U welness centru hotel ima otvoreno-zatvoreni bazen temperature od 33 do 35 stepeni, finsku saunu, infracrvenu saunu, parno kupatilo, slanu sobu, tople klupe. Gostima će biti na raspolaganju lobby bar kod recepcije i wellness bar u wellness centru za opuštanje i uživanje. Gosti imaju mogućnost korišćenja teretane i sale za zabavu i rekreaciju. Za najmlađe goste na raspolaganju je savremena igraonica“, objašnjava Žarko Đurić.

Medicinski blok je moderno opremljen i postoji mogućnost korišćenja elektroterapija, hidroterapija, blatne terapije i manuelnih masaža, terapije će se odvijati svakodnevno, vikendima i praznicima a lekari će biti na raspolaganju 24h, u vezi pregleda i konsultacija.

Izgradnja i opremanje hotela koštali su osam miliona evra. Osim ovog hotela preduzeće Planinka a.d. u Lukovskoj banji ima hotel Kopaonik, koji je otvoren 2000. godine i hotel Jelak, otvoren 2008.

Lukovska Banja spada u red retkih banja koje raspolažu sa sva četiri lekovita prirodna faktora – lekovitom vodom, blatom, gasom i klimom.

Indikacije za lečenje u Lukovskoj Banji

Zahvaljujući jedinstvenim karakteristikama termomineralnih voda, balneološkim saznanjima i medicinskim istraživanjima utvrđene su i indikacije za lečenje u banji:

zapaljenski reumatizam,

degenerativni reumatizam,

Temperatura u otvoreno-zatvorenom bazenu je prijatnih 33-35 stepeni

ekstraartikularni reumatizam,

osteoporoza i osteopenija,

sve vrste sportskih povreda

stanja nakon preloma kostiju i hirurških intervencija na koštano-zglobnom sistemu.

Teme