Selo&Planina&Grad

OC JAHORINA prvi u regionu otvara skijašku sezonu 3. decembra uz muzički spektakl i ĆEVAP FEST

Foto: OC Jahorina

Ove godine, Olimpijski centar Jahorina ponovo prvi otvara skijašku sezonu u regionu, a turisti će na otvaranju imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara – Harisa Džinovića, Saše Matića, Tonija Cetinskog i Milice Todorović koji će trajati od petka, 3. decembra do nedjelje, 5. decembra.
Na platou „Poljice“, u specijalno pripremljeno koncertnom šatoru, sa osiguranim grejanjem i klimatizacijom u petak 3. decembra sa početkom u 20.00 časova, posetioce će zabavljati prepoznatljivo lice regionalne muzičke scene – Toni Cetinski. Iste večeri, u Olimpijskom baru biće održan „Vip parti“ na kojem će nastupiti jedna od najpopularnijih mladih pevačica – Milica Todorović (rezervacije u Olimpijskom baru). Drugog dana, u subotu 4. decembra za spektakl je zaduženo svojevrsno „zaštitno lice“ Jahorine – Haris Džinović, dok je za nedelju 5. decembra osiguran nastup jednog od najtraženijih balkanskih muzičara – Saše Matića.
Ulaznice za sve nastupe mogu se kupiti putem veb platforme kupikartu.ba, a karte su već u prodaji. Prema prvim informacijama za koncerte vlada veliko interesovanje, a već su zabilježeni brojni bukinzi i iz okolnih zemalja.

Ćevap fest


Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra „Jahorina“, ističe da je, na zadovoljstvo posetilaca turistička ponuda za otvaranje nove skijaške sezone proširena trodonevnim gastro festivalom – „Ćevap festom“, koji će na platou „Poljice“ okupiti najbolje ćevabdžije iz Sarajeva, Banjaluke i Travnika.


„Ovaj gastro festival, duboko sam uveren, obogatiće našu turističku ponudu tokom trajanja „ski openiga“. Ako je suditi po interesovanju turista, cenimo da ćemo i ove godine biti regionalni turistički hit i da će smeštajni kapaciteti biti popunjeni do poslednjeg mesta, baš kao što je to bio slučaj i protekle sezone“, ističe Ljevnaić.
Svi koji se odluče za odlazak na Jahorini tokom otvaranja sezone, biće u prilici da iskoriste i specijalnu pogodnost po neponovljivim uslovima jer će trodnevni ski pas u ovom periodu iznositi svega 65 KM.


U novu skijašku sezonu, Olimpijski centar „Jahorina“ ulazi sa pet novih žičara i povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat.

Teme