Društveno odgovorno poslovanje Hotel&Restoran&Kafić

Mek obeležava Svetski dan deteta

McDonalds donacija obroka Svratištu

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, 20. novembra, kompanija McDonald’s je u saradnji sa Aleksandrom Bogdanović, kreatorkom bloga “Bibliotekarka” donirala po 50 knjiga dvema osnovnim školama, O.Š. „Knez Sima Marković“ u selu Baćevac i O.Š. „Miloš Obrenović“ u selu Gornja Trešnjevica. 

Pored donacije knjiga, McDonald’s će sav novac koji se tokom novembra i decembra sakupi u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u “humanitarnim kasicama”, a što su donacije gostiju restorana, donirati Humanitarnoj organizaciji “Prijatelj u nevolji”. 

U nedelji od 20. do 27. novembra Mek će donirati i obroke deci iz Svratišta, Centra Zvezda i Kreativno edukativnog centra.

„I ove godine, bez obzira na potpuno izmenjen način života i rada, novembar za McDonald’s ostaje u znaku dece. Radost dece u dvema osnovnim školama nam je potvrda da smo kroz donaciju knjiga, obogatili njihove školske biblioteke i pomogli da prošire svoja znanja.“, izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s u Srbiji.

Konvencija o pravima deteta usvojena je 1990. godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Tada se svet obavezao da će zaštiti i unaprediti prava dece. 

Svake godine McDonald’s u Srbiji donira hiljade obroka najugroženijim grupama, a takođe i milione dinara za podršku i unapređenje života dece. 

Teme